7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBoeing și BlackBerry vor crea un telefon-spion care se autodistruge

Boeing și BlackBerry vor crea un telefon-spion care se autodistruge

Boeing s-a asociat cu BlackBerry pentru producţia unui telefon-spion care se poate autodistruge, destinat angajaţilor din sectorul american al apărării şi securităţii interne, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Parteneriatul arată interesul Boeing, al doilea mare contractor al Statelor Unite în domeniul apărării, pentru dezvoltarea de software, pe fondul declinului vânzărilor de echipamente militare, provocat de reducerea bugetului Pentagonului.

BlackBerry câştigă la rândul său o nouă soluţie prin care îşi poate păstra contractele cu guvernul, în condiţiile scăderii vânzărilor comerciale.

"Suntem încântaţi să anunţăm că Boeing colaborează cu BlackBerry pentru a oferi o soluţie mobilă sigură pentru dispozitivile cu sistem Android care utilizează platforma BES12", a declarat John Chen, preşedinte şi director general al BlackBerry.

Boeing a testat smartphone-ul securizat Boeing Black cu softul BES pentru servere destinate companiilor, care permite marilor corporaţii şi departamentelor guvernamentale să urmărească telefoanele angajaţilor. Serverul este compatibil că telefoanele care funcţionează cu Android, precum şi cui cu aparatele iPhone ale Apple.

De la preluarea conducerii BlackBerry, Chen s-a concentrat pe furnizarea de software şi sisteme de securitate pentru guverne şi companii, introducând în acelaşi timp noi telefoane destinate clienţilor business, precum Passpor şi Classic, lansate în această săptămână.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă