15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialBricheta inteligentă care te ajută să te lași de fumat

Bricheta inteligentă care te ajută să te lași de fumat

O nouă brichetă conectată la internet denumită Quitbit iți va aprinde țigara, dar te va și face să renunți la acest viciu.

Produsul face parte deja din campania celor de la Kickstarter, are deja peste 600 de susținători și mai are de colectat încă 6000 de dolari în cele 9 zile rămase, pentru a atinge pragul de 50.000 de dolari necesari angajamentului de finanțare.

Acest gadget este o brichetă de buzunar inteligentă ce folosește un principiu asemănător cu bricheta de mașină pentru a prinde țigările. Diferența între o brichetă normală și Quitbit, este că ea iți ține evidența atunci când aprinzi o nouă țigară.

Alături de o aplicație mobilă, utilizatorii acestei brichete au posibilitatea de a seta un plan propriu legat de cât de mult sau cât de des să fumeze într-o zi.

Quitbitt a fost dezvoltat de doi prieteni care doreau o metodă mai ușoară și în același timp modernă de a se lăsa de fumat.

“Kuji și cu mine eram amândoi fumători când ne-am întâlnit prima dată la universitatea Brown”, spune Ata Ghofrani.

“Tot încercam să mă las de fumat, și mi-am dat seama ca nu aveam o modalitate eficientă de a urmări câte țigări fumez într-o zi”, relatează Ata celor de la Mashable.

Deși există nenumărate aplicații pe piață ce ajută fumătorii să renunțe la acest viciu, aceasta este prima soluție ce iți monitorizează automat obiceiul fără a introduce manual datele într-o aplicație.

Quitbitt este ca o brățară de fitness care iți monitorizează performanța și te face să iți atingi obiectivele cu succes.

Cele mai citite

Asociaţia Energia Inteligentă: Furtuna geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice

O furtună geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice sau chiar pentru comunităţile care s-ar baza exclusiv pe energie electrică, arată...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă