16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCarcasa pentru Iphone care te anunță dacă ești contactat

Carcasa pentru Iphone care te anunță dacă ești contactat

Moda licuricilor de telefon reapare cu ajutorul celor de la Concepter, o companie ce produce carcase pentru iPhone. Ei susțin că pot valorifica resturile de energie electromagnetică pentru a alimenta un sistem de notificare cu LED-uri, astfel utilizatorii pot vedea dacă sunt contactați chiar dacă telefoanele lor sunt cu fața în jos sau în modul silențios.

Lunecase, dezvoltată de compania ucraineană Concepter, este o carcasă înteligentă ce funcționează baterie, doar cu energia produsp de telefon care altfel s-ar pierde.

Modul ei de funcționare este simplu: Când primiți un apel sau un mesaj text, simbolul corespunzător de pe spatele carcasei se aprinde, chiar inainte de a începe să sune telefonul. O altă versiune este Lunecase Eclipse, ce are un inel de lumini în jurul logo-ului de la Apple, ce clipește în funcție de ce tip de mesaj primiți. Pe viitor, Lunecase vă va atenționa și când veți primi un e-mail.

“E foarte ușor să pierzi un telefon sau o notificare, mai ales când ești într-o ședință și ai telefonul pe modul silențios”, a relatat Oleg Vinokur, șeful de la Concepter. “Cu tehnologia noastră puteți să vedeți aceste notificări sau apeluri, e foarte vizual”, adaugă Vinokur.

Lunecase folosește excesul de energie ce un iPhone îl generează când comunică cu o rețea de telefonie, nu prin semnal bluetooth, astfel nu e nevoie de o configurare specială a telefonului, doar de a monta carcasa pe el.

Lungimea de undă a semnalului primită de telefon, indică faptul că primiți un apel telefonic sau un mesaj text, în acest caz nu este folosită bateria telefonului și nici nu este încetinită viteza de conectare la rețea.

În forma actuală, Lunecase e compatibilă doar cu iPhone 5, 5S și 5C și e gata de vânzare începând cu luna August. Pe viitor echipa va dezvolta și versiuni pentru alte mărci de telefoane.

Cele mai citite

România încă are nevoie de militari profesioniști. Recrutarea continuă

Ministerul Apărării Naționale (MApN) își continuă eforturile de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. În cadrul seriei a doua a...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă