13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCutiuța care îți va proteja sistemele informatice de hackeri. Află cine a...

Cutiuța care îți va proteja sistemele informatice de hackeri. Află cine a construit-o

Românii de la Bitdefender vin pe piață cu un produs hardware, cunoscut sub numele de Bitdefender Box sau cutiuța anti-hackeri, potrivit site-ului companiei bitdefender.ro

Bitdefender Box este gadgetul care filtrează traficul de Internet făcut de toate dispozitivele inteligente din casă. Practic, dacă ai Smart tv, Desktop, Laptop, iPhone care se leagă toate la o rețea wiFI din locuință, cu ajutorul Bitdefender Box toate dispozitivele vor fi protejate.

Practic, vei fi mereu cu un pas înaintea hacker-ilor și ai virușilor, pentru că principala sursă de infecție este controlată în permanență dintr-un singur dispozitiv . Când unul sau mai multe device-uri nu se mai află în aria de proximitate ai cutiuței, softul va creea un tip de conexiune VPN, pentru a filtra traficul.

Ce este interesant este că dacă în casă ai mai multe dispozitive care se conectează la internet precum destktop-uri, laptop-uri, ultrabook-uri, să spunem că sunt cinci astfel de electronice și vrei să pui, pe toate cinci, o soluție de securitate cu cât mai multe funcționalități, înseamnă să cumperi cinci soluții de securitate. Dar dacă ai Bitdefender box le poți securiza pe toate odată ce conectezi gadget-ul la router. 

Cum funcționează ? Elementul care dă valoare gadget-ului este serviciu de clouding. Practic, după ce îl conectezi la internet din el va pleca un cablu coaxial către routerul wiFI și cu ajutorul unei aplicații de smartphone și unui program pentru sistemele de operare Windows 7,8 sau OS, se poate urmări în timp real natura amenințărilor cibernetice.

Dacă, să presupunem, avem o casă cu mai multe camere și mai multe laptop-uri conectate la rețea, și unul dintre laptop-uri accesează un banner infectat, toți ceilalți useri vor primi notificări cu privire la acel site și vor veni notificări și pe smartphone-urile user-ilor din acea casă.

Bitdefender box costă doar 199 de dolari dar, din păcate, încă nu este disponibil în România. În plus, odată instalat, userii vor plăti 99 de dolari pe an pentru servicii de tip cloud.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă