9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Samsung lucrează la un gadget care să anunțe din timp atacul...

FOTO: Samsung lucrează la un gadget care să anunțe din timp atacul cerebral

Compania originară din Asia, Samsung, nu lucrează doar la smartphone-uri și tablete ci este interesată să intre și pe zona de gadget-uri medicale. Mai exact, compania sud-coreeană a creat un dispozitiv care poate prezice atacurile celebrale, potrivit samMobile.com

Gadgetul se numește Early Detection Sensor & Algorithm Package (EDSAP) și este capabil să-i avertizeze pe utilizatori cu privire la iminența unui atac cerebral. Atacurile cerebrale au loc atunci când sângele nu mai ajunge în anumite zone ale creierului din cauza unui cheag de sânge sau a unei răni.

În prezent device-ul există sub formă de prototip și seamănă cu un fel de cască bluetooth stereo capabilă să monitorizeze undele cerebrale. Purtătorul gadget-ului va fi anunțat prin intermediul unei aplicații de mobil care va fi sincronizată prin wiFI.

Atacul cerebral nu este inevitabil. În multe cazuri, sunt lucruri simple pe care persoanele le pot face pentru a reduce riscul de atac cerebral, printre care se numără și menținerea presiunii sanguine la un nivel bun, o dietă echilibrată și exercițiile fizice constante. Oricine își face griji privind riscul de atac cerebral ar trebui să discute cu doctorul înainte de orice”, a declarat Joe Korner, Director of External Affairs la Stroke Association.

Samsung e pregătit să surprindă și la smartphone-uri în acest an cu noile telefoane curbate pe laterală.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă