10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. 5 arme extrem de ciudate, de existența cărora nici nu...

GALERIE FOTO. 5 arme extrem de ciudate, de existența cărora nici nu știai

Tehnica militară a evoluat atât de mult după cel de Al Doilea Război Mondial încât astăzi este posibil să distrugi sate, orașe și chiar țări întregi strict prin apăsarea unui buton dintr-o bază de control aflată în cealaltă parte a lumii.

Deși tehnica nu era atât de bine pusă la punct în prima jumătate a secolului trecut și chiar de-a lungul multor decenii până la finalul războaielor mondiale, există unele arme atât de ciudate, încât suntem aproape siguri că nu știați de existența lor.

Menite să distrugă sau să captureze inamicii de pe front, aceste arme au șocat prin sistemele de funcționare cu care au fost concepute.

1. Bomba-liliac

Bomba-liliac a fost construită în Statele Unite ale Americii pentru a fi folosită în Al Doilea Război Mondial împotriva Japoniei, iar după cum sugerează și numele, în interiorul acestui tub se află 40 de lilieci în stare de hibernare.

Liliecii aveau prinse bombe cu napalm de ei și urmau să iasă din bomba parașutată deasupra Japoniei și să distrugă orice loc în care se opreau.

2. Câini anti-tanc

Rușii au fost prinși cu garda jos de către naziști, la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar sovieticii au fost nevoiți să recurgă la animale pentru a întreține o parte a campaniei de război. Câinii aveau legate bombe de ei care erau detonate în momentul în care se apropiau de tancurile Germaniei naziste.

3. Avionul sovietic Ekranoplane

Avionul de joasă altitudine, Ekranoplane, a fost construit de sovietici pentru a zbura la aproximativ 4 de metri înălțime și având în vedere lungimea sa de 90 de metri, aceștia își doreau să transporte armament pe câmpul de luptă. Acest avion nu a intrat în producție, rămânând la stadiul de prototip.

4. Rachete ghidate de porumbei

B.F. Skinner a conceput "Proiectul Porumbelul", care avea în vedere construirea rachetelor ghidate de porumbei. Proiectul a fost anulat, fiind considerată imposibilă aplicarea acestuia pe câmpul de luptă. 

Porumbeii din interior au fost dresați să ciugulească ecranul unde vedeau că se mișcă ținta și astfel ghidau rachetele înspre bazele inamicilor.

5. Torpila Kaiten

Marina imperială japoneză a construit torpilele Kaiten și au fost folosite între anii 1944-1945. Aceste torpile trebuiau conduse de oameni și erau o altă formă de armă sinucigașă specifică japonezilor.

Aceste torpile erau lansate din submarine și erau ghidate de oameni pentru a atinge exact ținta dorită, producând pagube majore adversarilor.

Sursa: Business Insider

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă