15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialGoogle Glass ar putea înlocui ghizii audio la unele muzee

Google Glass ar putea înlocui ghizii audio la unele muzee

Unele muzee ar putea oferi curând tururi controlate de Google Glass, GuidiGo a anunțat că va face parteneriate cu muzee din toată lumea pentru a oferi tururi virtuale optimizate pentru Google Glass.

Acest parteneriat este un rezultat al programului Google Glass, Work, care legalizează companiile care fac aplicații pentru Google Glass specifice pentru afaceri. GuidiGo a fost printre primele cinci compani selectate în cadrul programului, mai devreme în această săptămână.

Vizitatorii muzeului care dețin Google Glass pot folosi aplicația, e ca și cum ai închiria un tur audio, și încep turul spunând "start tur". Aplicaţia foloseşte un sistem de recunoaştere a imaginilor pentru a identifica automat opere de artă şi alte exponate, scoţând la iveală informaţii relevante pentru obiectul la care se uită purtătorul. Aplicația oferă, de asemenea, îndrumare audio relatată și navigație interioară și exterioară pentru a ajuta vizitatorii să se plimbe în jurul muzeului.

Momentan fiecare muzeu în parte poate să se înscrie pentru a primi licenţa companiei dacă vor să folosească tururile asistate de ochelarii Google Glass. Compania spune că deja testează programul la două muzee din SUA de şase luni şi că a fost un succes.

GuidiGo are deja mai mult de 200 de tururi disponibile pentru exploratorii Google Glass şi oferă muzeelor oportunitatea de a lăsa turiştii care au deja dispozitivul să folosească aceste tururi.

"Am reproiectat complet produsul pentru a putea profita de caracteristicile Glass şi pentru a ţinti exact nevoile vizitatorilor. Prin platforma noastră fiecare muzeu şi loc cultural poate publica conţinutul existent care va fi automat optimizat pentru Glass." a spus Damjan Stankovicde la GuidiGo.

Cei care nu au ochelari Google Glass încă pot încerca tururile companiei folosind aplicaţiile pentru iOS şi Android. GuidiGo încearcă să facă parteneriate cu muzee pentru a oferi ochelari Google Glass cu împrumut pentru durata turului.

Cele mai citite

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă