15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMotionSavy, aplicația pentru tabletă care înțelege limbajul semnelor

MotionSavy, aplicația pentru tabletă care înțelege limbajul semnelor

Există o mulțime de lucruri care ni se par normale în viața asta, iar capacitatea auzului este una dintre ele pentru majoritatea populației. Din păcate, nu și pentru echipa MotionSawy, care are în componeță șase oameni surzi.

Cei 6 au construit o tabletă ce vin în ajutorul oamenilor surzi, deoarece cu ajutorul gesturilor și semnelor specifice limbajului lor, aplicația MotionSawy traduce în scris tot ce vor ei să exprime.
Această aplicație încorporeză gesturile și folosește recunoașterea 3D a limbajului semnelor pentru ale transofrma în text sau în voce. Tableta MotionSawy, are un soft de recunoaștere vocală prin microfon, ce permite persoanelor care aud să le răspundă prin viu grai celor surzi. Tableta transformă automat vocea în text, pentru ca omul surd să poată să citească de pe ea.

Fondatorii Ryan Hait-Campbell, Wade Kellard, Iordania Stemper și Alex Opalka s-au întâlnit la Institutul de Tehnologie din Rochester, care include o ramură de surdo-educație, unde au construit prototipul aplicației acum un an în urmă. Original MotionSavvy a câștigat locul al treilea în competiția ZVRS, care este ceea ce a convins-o pe Hait Campbell că produsul ar putea avea succes pe piața de consum.

Momentat, aplicația recunoaște doar aproximativ 100 de cuvinte, dar Ryan și Alex speră că testarea aplicației cu ajutorul altor oameni surzi, va crește mult acest număr, deoarece sunt multe semne în limbajul surzilor, în funcție de “accente” sau zonele din lume unde se utilizează.
“Acest lucru va oferi oamenilor surzi puterea asupra vieții lor, puterea de a conduce stilul de viață pe care doresc să-l aibă.”, spunea Ryan Hait-Campbell
Peste 800 de oameni surzi s-au înscris pentru testul beta, și Hait-Campbell speră că un produs final va ajunge în cele din urmă pe piață în septembrie 2015.

MotionSavy vrea să cuprindă toate sistemele importante de pe piață, Android, iOS, Windows Phone și să fie comptaibil cu orice telefon mobil.

 

Cele mai citite

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

Simion sare peste oi și trece la muls direct ciobanul

Ilustrație: Marian Avramescu Parlamentarul mioritic, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a trecut puțin peste tradițiile românești, de dragul strângerii de sponsorizări...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă