17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialNoua aplicație Moment îți arată cât de dependent ești de iPhone-ul tău

Noua aplicație Moment îți arată cât de dependent ești de iPhone-ul tău

Unii dintre utilizatorii de iPhone spun în glumă că sunt dependenți de el, că nu ar putea trăi fără el, o nouă aplicație numită Moment îți poate arăta dacă această afirmație e adevărată sau nu. Proiectată pentru a promova un echilibru mai sănătos între viața reală și cea prin ecranul dispozitivelor digitale, Moment urmărește cât de mult timp folosești telefonul în fiecare zi, te ajută să îți impui limite de folosință zilnice și te avertizează când aceste limite se apropie.

Creatorul aplicației, Kevin Holesh, spune că a făcut Moment pentru el după ce a realizat cât de mult îi afecta dependența sa digitală relații din viața reală.

După ce s-a mutat cu logodnica lui și au început să se obișnuiască cu trăitul împreună, amândoi au început să își scoată telefoanele la sfârșitul zilei pentru a se destinde, explică Holesh într-o postare pe blog. Și chiar dacă totul a fost în regulă până la un punct, pentru el a devenit o problemă serioasă. “Nu am mai făcut lucruri distractive și productive și am ales calea cea mai ușoară.” scrie el.

Cum era un dezvoltator iOS, Holesh s-a decis să creeze o soluție sub forma unei aplicații care să nu trebuiască folosită în mod activ. Aceasta este făcută în așa fel încât după o setezi prima dată să devină "invizibilă", aplicaţia va rula în fundal, alertându-te doar din când în când.

“Ca un mic experiment am rugat oamenii să ghicească aproximativ cât folosesc telefonul pe zi şi aproape toţi spuneau un număr cu 50% mai mic. Limitele zilnice au ajutat oamenii să îşi seteze un scop şi să folosească telefonul doar atât. Principalul meu scop cu Moment a fost să conştientizez câte minute pierd pe telefon în fiecare zi, şi a ajutat şi alţi oameni să facă acelaşi lucru." spune Holesh. Acesta mai adaugă că scopul aplicaţiei nu este ca tu să "pui jos telefonul şi să te duci să trăieşti în pădure" , ci să creezi un echilibru în viaţa ta.

Mai există o funcţie bonus a aplicaţie care observă dacă îi laşi telefonul ca să ieşi în oraş, Moment poate vedea unde ai fost pe parcursul zilei.

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Reacția lui Joe Biden, după ce Curtea Penală Internațională a cerut arestarea lui Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden critică mandatele de arestare cerute de procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) împotriva liderilor israelieni, spunând că nu este posibilă nicio...

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă