13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialProTecht: pătură de protecție în caz de tornadă

ProTecht: pătură de protecție în caz de tornadă

Pătura Bodyguard, realizată de firma ProTecht, este o căptuşeală antiglonț concepută pentru a proteja elevii în timpul dezastrelor care se pot produce cât timp aceştia se află la școală. Dreptunghiul de 13 cm are nişte curele groase ca de ghiozdan care permit utilizatorilor să îl poarte în spate şi apoi să se ferească şi să acopere cu ea.

Steve Walker a dezvoltat această pătură după ce o tornadă enormă a lovit Moore anul trecut, omorând 24 de oameni, inclusiv 7 copii dintr-o şcoală primară care nu avea un adăpost de tornadă.

"Încercăm să împiedicăm ca fragmente ale construcţiei sau orice fel de obiecte să cadă pe un copil şi să îi provoace vreun traumatism", a spus Walker, un specialist din Edmond.

Acesta i-a dat o schiţă a păturii protectoare lui Stan Schone, un inventator şi unul dintre pacienţii săi, în timpul unei consultaţii. Cei doi reprezintă jumătate din echipa executivă a ProTecht. Ceilalţi doi sunt Jeff Quinn şi Jay Hanan.

Hanan e profesor asociat de mecanică şi inginerie aerospaţială la Universitatea de Stat Oklahoma-Tulsa. El a făcut cunoştinţă echipei cu Dyneema, un plastic de densitate mare folosit pentru creerea de armură balistică care este mai uşoară decât Kevlar-ul.

Noul material te protejează şi de cuie, bucăţi de metal şi tot felul de alte obiecte contondente.

" În loc să te apleci şi să speri la ce e mai bine, ai un strat în plus de protecţie" a spus Schone.

La 1000 de dolari pe pătură, el şi ceilalţi membri ai companiei spun că să cumperi una pentru fiecare elev este mai ieftin decât să construieşti un buncăr anti-tornadă.

"Sub nicio formă nu am putea spune că e mai protectivă" a adăugat Walker. "Dar atunci când ai un buget restrâns, ar putea fi o alternativă viabilă."

ProTecht a dus o pătură terminată la un poligon de tragere şi a supus-o unui test al Institutului Naţional de Justiţie Clasa 3A, care este folosit pentru a testa armura unităţilor de poliţie. Această clasficare implică protecţia împotriva diverselor proiectile, inclusiv gloanţe de 9mm şi de calibru 22. Pătura a trecut testul.

Pătura Bodyguard se află în producţie de aproximativ 10 luni, iar echipa a început vânzările acum o săptămână.

Pătura Bodyguard, realizată de firma ProTecht, este o căptuşeală antiglonț concepută pentru a proteja elevii în timpul dezastrelor la școală, în special în caz de tornadă.

ProTecht a testat pătura la un poligon de tragere, supunând-o unui test care este folosit pentru a testa armura unităţilor de poliţie. Pătura a trecut testul.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă