15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialS-a lansat primul ceas inteligent creat de români. Ce funcţii are X-watch

S-a lansat primul ceas inteligent creat de români. Ce funcţii are X-watch

Primul ceas inteligent creat de români, X-watch, a fost lansat miercuri. Pe lângă funcţiile obişnuite, precum afișarea orei și declanșarea unei alarme, ceasul are și o funcție de protecție antifurt a smartphone-ului.

Astfel, X-watch își poate avertiza utilizatorul în cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicații preinstalate bazată pe tehnologia Bluetooth 4.0, potrivit evolio.ro.

De asemenea, ceasul inteligent va localiza prin GPS locul în care se află telefonul sau tableta.

Totodată, X-watch va avea funcţii de răspundere la apeluri sau sincronizarea orei, a agendei, a mesajelor şi redarea melodiilor de pe smartphone sau tabletă.

În plus, ceasul poate să monitorizeze pulsul, să numere pașii, dar și caloriile consumate, prin intermediul aplicației Fitness Manager.

X-watch este compatibil atât cu telefoanele inteligente și cu tablete care operează pe sistemul Android, începând de la versiunea 4.3 și cele ulterioare, dar și cu dispozitivele cu sistem de operare IOS: Iphone și Ipad.

Ceasul inteligent costă 399 de lei, dar în perioada de precomandă, care începe din 1 octombrie, X-watch poate fi cumpărat la preţul de 249 de lei.

X-watch are o autonomie de două până la cinci zile de funcţionare şi poate fi customizat prin alegerea unui ecran şi a temei preferate din nouă variante posibile. 

Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă