10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialStartup lansează primul registru medical portabil pentru Google Glass

Startup lansează primul registru medical portabil pentru Google Glass

Pentru a satisface cererea medicilor tot mai mare de Google Glass, Drchrono, o companie de evidență electronică a datelor medicale din Mountain View, California, a dezvoltat o nouă aplicație pentru dispozitiv care pretinde că este primul "registru medical ușor de purtat".

Medicii care se înregistrează pentru a primi aplicația Drchrono pentru Google Glass o pot folosi pentru a înregistra o consultare sau o intervenţie chirurgicală cu permisiunea pacientului. Videoclipurile, fotografiile și notele sunt stocate în dosarul medical electronic al pacientului sau în Box, un serviciu de stocare și de colaborare bazat pe cloud, și pot fi partajate cu pacientul la cerere.

Dr. Bill J. Metaxas, un specialist din San Francisco, şi-a avertizat colegii să ia măsuri de precauție înainte de a utiliza Google Glass, cum ar fi obținerea consimțământului pacientului și "configurarea setărilor de securitate." El a mai spus Google Glass nu este nici mai mult, nici mai puțin sigur decât tabletele care sunt folosite în mod curent în practicile clinice.

Metaxas, care utilizează Google Glass în sala de operație și în cadrul consultărilor, a spus că 99% dintre pacienţii săi sunt de acord cu folosirea gadget-ului, dar este încă în primele zile și cei mai mulţi dintre colegii săi nu au adoptat încă noua tehnologie.

Pentru a dezvolta serviciul, Drchrono a lucrat îndeaproape cu Box, unul dintre primii săi investitori şi cu echipa Google Glass. Google Glass a fost destinat pentru marea masă a consumatorilor, dar acesta a fost criticat. Totuşi, mulți profesioniști din industria medicală au văzut imediat valoarea acestui gadget hands-free.

"Google este încă în stadiul incipient al determinării celor mai viabile ultilizări ale Google Glass", a declarat co-fondatorul Drchrono, Daniel Kivatinos. "Dar unii medici cer Google Glass, așa că Google furnizează resurse și sprijin pentru dezvoltatori."

Drchrono spune că deja 60.000 de doctori folosesc acest registru medical purtabil. Momentan aplicaţia este disponibilă gratuit, dar compania ar putea percepe o taxă în viitorul apropiat.

Poza 1

Pentru a satisface cererea medicilor tot mai mare de Google Glass, Drchrono a dezvoltat o nouă aplicație pentru dispozitiv care pretinde că este primul "registru medical ușor de purtat".

Poza 2

Metaxas, care utilizează Google Glass în sala de operație și în cadrul consultărilor, a spus că 99% dintre pacienţii săi sunt de acord cu folosirea gadgetul.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă