8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTop 10 inventii din luna mai 2014

Top 10 inventii din luna mai 2014

Aparatul de ras Philips Norelco  9100

Faceți cunoștință cu primul aparat de ras cu laser. Ai citit corect. Laserul servește ca un ghid pentru a pre-alinia lama de ras cu precizie și simetrie.  Preț estimativ: 90 dolari.

Cardul de memorie Ultra MicroSDXC 128 GB SanDisk

Primul card micro SD, lansat in 2004, a fost de 128 MB. Un deceniu mai târziu, cea mai mare capacitate de stocare,este de 128 GB – de 1000 de ori mai mare decât primul micro SD.Cu o garanție de 10 ani, noul card este proiectat pentru dispozitive Android și poate stoca 24 de ore de  înregistrate video la calitate HD. Preț estimativ: 120 dolari.

Cartea de bucate cu insecte

Brioşe cu viermi sau risotto de ciuperci cu lăcuste? Poftă bună! „The Insect Cookbook” vă propune reţete variate, bazate, toate, pe un ingredient după care s-ar putea să nu vă lase gura apa: insectele.

Cum în anul 2050 se estimează că populaţia Pământului va atinge cifra de 9 miliarde, va fi extrem de dificil să se asigure hrana (proteică) necesară pentru toată lumea, pentru că nu vor mai exista terenuri care să hrănească animalele. Iar valoarea nutriţională a insectelor este similară cărnii provenite de la animale; în plus, emisiile de gaze de la „fermele” de insecte sunt de 100 de ori mai scăzute decât cele generate, spre exemplu, de creşterea porcilor.

Cana din tritan cu sistem de autoblocare, Contigo Lakeview 2000 ml

Contigo introduce prima cană Autoseal ce sigilează în mod automat după fiecare utilizare. Acest lucru face ca băutura (apa, sucul, limonada, cafeaua, etc.) să rămână în stare proaspătă în timp ce previne scurgerea. Capacul este ușor de îndepărtat pentru a umple din nou. Lakeview Pitcher vine cu două accesorii: un infuzor pentru a adăuga potențiatori de arome preferate (de exemplu mentă, lămâie, etc.), precum și un stick de gheață pentru a păstra băutura rece (eliminând necesitatea adăugării de cuburi de gheață păstrând în același timp gustul). Preț estimativ: 30 dolari.

Masca de snorkeling Easybreath by Tribord

Dacă n-ai făcut până acum snorkeling, poate că e momentul să încerci. Noua mască Easybreath by Tribord te scapă de toate inconvenientele asocitate în mod obișnuit cu această activitate.

Evident, pentru a împiedica pătrunderea apei în interiorul măștii, Easybreath este echipată cu un mecanism care opturează partea superioară a tubului, în momentul imersiunii.

Inventatorii ne mai asigură că au găsit inclusiv o soluție pentru a preveni aburirea măștii. Așa ceva chiar am vrea să vedem cu ochii noștri! Preț estimativ: 55 dolari.

Spike, gadgetul care transformă toate fotografiile intr-o hartă 3D

Spike este un dipozitiv ce poate fi atașat de telefon și care, folosind laserul, reușește să transforme imaginea din fața obiectivului într-o hartă interactivă 3D, până la o distanță de 182 de metri.

Spike integrează o camera digitală, un compas 3D, un dispozitiv laser și un GPS și realizează o imagine super realistă 3D a mediului înconjurător. Preț estimativ: 619 dolari.

Peștișorul robot HexBug Aquabot 2.0

Hexbug întră la apă: aquabot este roboțelul pește care înoată și simulează comportamentul unui pește adevărat care-și cercetează mediul (prin schimbări de direcție). Apa îl aduce la propriu la viață: comutatorul este mediul lichid, astfel încât în momentul în care l-ai pus în apă a și plecat să înoate. Carcasa de plastic este semitransparentă, astfel încât vei vedea toate componentele în mișcare pentru a le studia. Animalul de companie ideal: se comportă ca unul real, nu trebuie să-i dai de mâncare și nici nu trebuie să cureți după el. Preț estimativ: 13 dolari.

Crosa Big Bertha CALLAWAY

Big Bertha Alpha este prima crosă driver pentru loviturile la distanță cu un centru de greutate, care este reglabil orizontal și vertical. Asta înseamnă că un jucător de golf poate lovi mingea de golf cu o mișcare de rotație independentă de unghiul de lansare –acest lucru fiind înainte imposibil. Preț estimativ: 499 dolari.

Aplicația android Samsung Power Sleep

Samsung și Universitatea din Viena s-au gândit să profite de standby-ul telefoanelor inteligente, pentru a face cercetări în domeniul canncerului. Această aplicație, denumită, Power Sleep, utilizează telefonul în scopul realizării de calcule referitoare la proteine. Odată setată, aplicația începe să adune informații de câte 1 MB, pe care le trimite spre serverele savanților medicali. Aplicația este gratuită.     

O-Grill grătarul cu gaz portabil

Un adevărat gril portabil care poate fi transportat în poziție verticală. Acest grătar portabil are picioare retractabile și o zonă de grătar mai mare decât cele mai multe modele de camping cu aceeași greutate: 225 cm patrati. Preț estimativ: 160 dolari.

Sursa Foto: http://www.popsci.com/

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă