21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUn televizor de aproape 10 m pentru 1,6 milioane de dolari

Un televizor de aproape 10 m pentru 1,6 milioane de dolari

Titan Screens este o firmă specializată în construirea televizoarelor gigantice, personalizate. Modele de interior și de exterior variază de la 450 cm până la mărimea enormă de 10 m.

Producătorii de televizoare concurează în mod constant pentru a avea cel mai mare televizor de pe piata, prezentându-și marfa plus-size la CES. Dar atunci când vine vorba de modele unice și personalizate, cerul este limita. Un exemplu concret: televizorul Titan Zeus.

Numit, destul de adecvat, Zeus, acesta este un televizor atât de mare încât este greu să găsești adjectivul potrivit pentru a-l descrie. Colosal? Gargantuesc? Nepământean? Cu o diagonală de aproape 10 m – e de mai mult de trei ori mai mare decât majoritatea televizoarelor "gigantice" – este într-o clasă de mărime proprie și separată de toate celelalte.

Până în prezent, Titan Screens, o firmă din Marea Britanie, a reușit să vândă doar unul dintre aceste televizoare de mărimi impresionante, unui cumpărător care îşi doreşte să rămână anonim. Nici nu e de mirare: acest televizor-monstru costă aproximativ 1.6 milioane de dolari, și asta nu include camera de zi de dimensiunile unei arene din Colosseum pe care ar trebui să o ai pentru a putea găzdui cadrele care îl susţin care au aproximativ 70×40 cm.

Într-adevăr, televizorul stă pe propriile "picioare". Există de ceva vreme ecrane enorme pentru mini-cinematografe la tine acasă, dar acestea în general sunt ancorate într-un suport, în timp ce Titan Zeus stă fără niciun ajutor exterior. Site-ul celor de la Titan spune despre el că ar avea o rezoluţie de 4K, iar ecranul are un raport lăţime-lungime de 4:3.

O versiune similară, posibil chiar mai mare, a televizorului Zeus a fost planificat să ajungă la Cannes în această vară, montat sus pe Le Grand Hotel.

Cele mai citite

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă