7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVezi cum arată iPad 2: procesor dual core, două camere şi 8mm...

Vezi cum arată iPad 2: procesor dual core, două camere şi 8mm grosime

Steve Jobs, directorul general al companiei Apple, a prezentat noul iPad 2. Cu un procesor de două ori mai rapid, cu două camere video şi cu un nou sistem de operare care include foarte multe funcţii noil, iPad 2 va intra în magazine pe 11 martie la aceleaşi preţuri ca şi dispozitivele din prima generaţie iPad. 

La începutul conferinţei Jobs a prezentat câteva ststistici legate de vânzările produselor Apple. S-au vândut peste 100 de milioane de iPhone-uri (din toate generaţiile). Magazinul digital iTunes Store are peste 200 de milioane de utilizatori, iar în 2010 compania a plătit peste 2 miliarde de dolari către cei care se ocupă cu dezvoltarea aplicaţiilor.

De la lansarea magazinului iBookStore, în aprilie 2010, Apple a vândut peste 100 de milioane de cărţi în format electronic.

Jobs a trecut de la cifre la o prezentarea a celui mai important dispozitiv lansat anul trecut de Apple: iPad-ul! tableta care a dat tonul altor producători din industrie.

După un scurt video de prezentare a primei versiuni de ipad, Jobs anunţă iPad 2.

Iată câteva din specificaţiile noului iPad 2:

– un procesor mult mai rapid decât cel integrat în prima versiune iPad. Apple a denumit noul procesor A5, dual core, care va asigura o viteză de două ori mai mare şi o grafică de până la nouă ori mai bună. Cu toate acestea procesorul va păstra consumul redus al procesorului A4, integrat în prima versiune a iPad.

– două camere video – asa cum era de aşteptat, iPad 2 are o cameră frontală – destinată apelurilor video, şi una pe partea din spate destinată realizării de fotografii şi clipuri video.

– cu 33% mai subţire – 8,8 mm este grosimea lui iPad 2.

– două versiuni de design – un iPad negru şi unul alb (la fel ca şi iPhone-ul)

– preţul – cel mai important lucru, pretul, va ramane la fel ca în cazul primei versiuni a iPad-ului, de la 499 de dolari (versiunea de 16GB, fără 3G) până la 829 dolari (versiunea de 64 GB, cu 3G).

iPad 2 vine în trei versiuni de memorie, de 16, 32 sau 64 GB, fiecare dintre acestea având câte două variante – cea doar cu WiFi şi cea cu WiFi şi 3G.

Gadgetul va fi disponibil începând cu data de 11 martie în Statele Unite, Australia, Franţa, Marea Britanie, Germania şi Japonia. Din 25 martie iPad 2 va ajunge în majoritatea ţărilor Uniunii Europene, însă România nu este pe listă.

iOS 4.3 – Un nou sistem de operare pentru iPhone şi iPad

Deşi nu era aşteptat, Apple scoate din mânecă şi un nou sistem de operare – iOS 4.3.

Pe lângă faptul că browserul Safari va funcţiona mai rapid ca până acum, noul sistem de operare le permite utilizatorilor să poată trimite sau primi fişiere prin WiFi, cu ajutorul sistemului “iTunes home sharing”.

HotSpot este o funcţie care va fi disponibilă numai pentru telefoanele iPhone 4. Acestea vor putea deveni o sursă de internet pentru alte produse care se pot conecta wireless la internet – telefoane, netbook-ur5i, iPad etc.

Face Time, sistemul de video chat al Apple ajunge acum şi pe iPad 2. se pot face conferinţe între iPad 2 şi iPhone, între două ipad-uri sau între ipad şi un calculator Mac.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă