10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Până în 2027 vom putea renunța la ochii noștri pentru a...

VIDEO: Până în 2027 vom putea renunța la ochii noștri pentru a deveni mutanți cu puteri bionice

O companie de tip start-up din Italia are un plan de afaceri inedit și controversat. Acționariatul  vrea să investească în construirea de ochi sintetici printați 3D cu imprimante bionice, informează http://3dprint.com.

Compania vra să investească în domeniile bioimprimării și biohackingului și vor să ofere oamenilor șansa să-și schimbe ochii bolnavi cu unii artificiali. Până aici, nimic anormal, dar cercetătorii vor să meargă mai departe și vor să ofere șansa unor persoane care, dacă vor renunța la ochii lor naturali vor fi capabili cu ochii bionici să scaneze în timp real imagini, să facă fotografii prin ochi și să le trimită deja prin bluetooth pe facebook și alte rețele de socializare.

CITEȘTE ȘI: Cum arată primele motoare cu reacție printate 3D

Conceptul poartă numele Enhance Your Eye (n.red. – Îmbunătățește-ți ochiul), sau EYE, pe scurt. Ochii ar urma să fie creați cu ajutorul unei bioimprimante 3D care folosește un ac special pentru a aranja celulele în structuri complexe.  

Modelul care a generat controverse se numește Advance și o persoană care ar avea o astfel de pereche de ochi ar fi capabilă să înregistreze tot ce vede în jurul ei, să se conecteze la Internet pentru a distribui imaginile, să aibă vedere nocturnă sau termică după posibilități. Practic, pentru a avea un astfel de ochi, cel în cauză trebuie să-și extirpe ochii biologici, iar conceptul, dacă va trece peste mai multe blocaje legislative, ar fi disponibil din 2027. 

</p>

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă