9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO&FOTO: Intră să vezi primul gadget hi-tech pentru amatorii de schi

VIDEO&FOTO: Intră să vezi primul gadget hi-tech pentru amatorii de schi

Are cameră foto FULL HD care filmează la rezoluția 1920x1080p, la 120 de frame-uri pe secundă, GPS, senzori pentru vedere nocturnă, modul WiFI inteligent încorporat, capabil să surprindă conexiunea pe distanțe de maxim 50 de metri, mp3 player, microfon și boxe incluse în sistem. Nu vorbesc de un telefon, smartwatch sau GoPro, vorbesc de un gadget hi-tech pentru schiori, potrivit sciencealert.com.

Casca multifuncțională poate filma curse pectaculoase pe schiuri și vă ajută să găsiți prietenii după ce ați căzut sau ați suferit un accident. Casca se sincronizează foarte ușor cu orice smartphone, indiferent de sistemul de operare, Android sau iOS. 

Gadgetul a apărut din dorința schiorilor amatori de a-și filma aventurile. Problema este că un schior nu poate folosi o cameră GoPro clasică pentru că acestea se montează exterior căștii de protecție și se sparg foarte ușor la orice impact. Mai mult decât atât, nici să te filmezi cu telefonul mobil nu este o soluție pentru că se controlează greu un telefon când ai mâinile înghețate sau mânuși. 

Soluția au găsit-o mai mulți absolvenți de la o universitate din Australia care au dezvoltat această cască gadget.

Casca Alpine este kitted inovativ cu o cameră full HD, difuzoare stereo și GPS, microfon de anulare a zgomotului pentru a comunica cu prietenii prin intermediul Wi-Fi și Bluetooth, cu controale de volum touch-sensitive situate pe clapeta exterioară care acoperă urechea.

În plus, casca are senzori de impact, lumini de ceață, un microcomputer care poate urmări șansele de cădere în gol și care analizează cât de periculos este terenul, precum și o baliză de urgență.

"Partea superioară a carcasei, telefonul, difuzoarele, camera, computerul, bateria – sunt toate elemente care se pot scoate oricând afară dacă nu aveți nevoie de ele.", a declarat Alfred Boyadgis unul dintre inventatori.

Echipa care a inventat conceptul vrea ca pe viitor să dezvolte soluții asemănătoare și pentru motocicliști, bicicliști sau pentru serviciile de urgență din sectorul minier. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă