21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial3 argumente ca să ai grijă de smartphone-ul tău

3 argumente ca să ai grijă de smartphone-ul tău

Smartphone-ul a ajuns astăzi mai mult decât un accesoriu sau un element pentru divertisment.  A devenit de neînlocuit, o componentă extrinsecă a echilibrului nostru de zi cu zi. Astăzi, smartphone-urile ne definesc stilul de viață, ne ajută să ne ținem sub control greutatea corporală și pot face lucruri despre care nu credeam că sunt în stare în urmă cu zeci de ani. Și totuși, smartphone-urile rămân și astăzi dispozitive la fel vulnerabile. După baterie, cele mai sensibile zone ale unui smartphone și cele mai des afectate sunt reprezentate de display și touchscreen. Tuturor ne dau bătăi de cap: petele, praful și zgârieturile. Mai jos, găsiți câteva sfaturi practice pentru a vă proteja dispozitivul preferat mai mult timp.

Husa de protecție

Cea mai bună husă de protecție este cea de tip carte, pentru că oferă protecție maximă atunci când nu folosești telefonul și ai acces rapid la el. Din acest model, poţi găsi suficiente la cartuseria.ro, spre exemplu. Husele de tip săculeț au un mare minus, pentru că, după mai multe folosiri, devin abrazive și vor zgâria touchscreen-ul. Husele de tip capac sunt cele mai ineficiente, pentru că protejează o zonă care oricum este acoperită și expun display-ul, care este cel mai sensibil.

Folosește folie de protecție

E important să aplici pe touchscreen-ul telefonului tău o folie de protecție, mai ales dacă vorbim de un display care nu este protejat de sticlă de tip Corning Gorilla Glass 3 sau 4. Folia trebuie aplicată cu atenție, să nu lase bule de aer. Dacă nu te descurci, poți apela la un centru specializat, pentru că bulele de aer, dincolo de aspectul neîngrijit pe care îl dau telefonului, creează puncte de presiune diferite pe touchscreen și acesta își va pierde, în timp, din calitate.

Cum să îți cureți telefonul

Înainte de orice operațiune de curățare, este recomandabil ca touchscreen-ul să fie stins și smartphone-ul, oprit. Dacă este pornit, chiar dacă se află în stand-by, se creează energie electrostatică și este posibil ca operațiunea de ștergere a ecranului să fie inutilă.

Când îl cureți, ar trebui să folosești un material fin, o batistă din mătase sau o batistă din celuloză fină. Nu ai nevoie de foarte multe produse pentru a-ți curăța smarphone-ul. După ce ai găsit o cârpă din microfibră, care să nu lase scame, o batistă fină de mătase sau un șervețel din celuloză, te poți ajuta și de bețișoare de urechi, apă distilată și alcool izopropilic, pe care le poți cumpăra chiar și din magazinele de electronice. În niciun caz să nu folosești spirt sau carmol, pentru că acestea conțin urme de alte substanțe care se usucă și pătează și mai rău ecranul.

 

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă