16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecial640 TB de date procesate în a miliarda parte dintr-o secundă

640 TB de date procesate în a miliarda parte dintr-o secundă

”The Machine” (Mașina – n.r.). Acesta este noua invenție a inginerilor d la HP care ar putea revoluționa lumea computerelor. Potrivit celor de la HP, The Machine nu este un server, o stație de lucru, PC sau telefon, ci este un amalgan din toate acestea. Este vorba de un sistem de șase ori mai performant decat actualele servere dar care folosește de 80 de ori mai puțină energie.

The Machine este proiectat să facă față unui volum mare de date și este dedicat viitoarelor rețele ce vor conecta numeroase computere, gadget-uri și alte componente IT&C, scrie iflscience.com.

Pentru a face față unui volum mare de informații, în schimbul unui număr mic de procesoare generale, The Machine folosește grupuri de procesoare specializate. Întregul ansmblu este conectat prin unor circuite pe bază de silicon, în locul tradiționalelor fire de cupru. Acest aspect crește viteza de calcul a sistemului și în același timp reduce consumul de energie. În plus, acestă tehnologie este prevăzută cu rezistori capabili să stocheze date chiar și după o cădere de tensiune în sistem.

Potrivit celor de la HP, The Machine poate face față unui volum de 160 de petabytes de dte în 250 de nanosecunde. În plus, sistemul nu este destinat doar unităților de mari dimensiuni. Această tehnologie ar putea fi utilizată și în dispozitive mici, cum ar fi telefoanele mobile.

Potrivit directorului de tehnologie al HP, Martin Fink, dacă dispozitivul va fi micșorat și încorporat în telefoanele mobile de tip smartphone, acestea ar putea beneficia de 100 TB de memorie.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă