11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialA apărut primul update la Windows 10. Care sunt principalele noutăți

A apărut primul update la Windows 10. Care sunt principalele noutăți

Compania Microsoft anunță primul update major la sistemul de operare Windows 10, care este disponibil, începând cu luna august, pentru clienții din întrega lume.

Pachetul de update este denumit oficial "Actualizarea aniversară Windows 10".

O noutate este facilitatea Windows Ink, care combină funcționalitatea Windows cu ușurința folosirii unui stilou. Utilizatorul are acum posibilitatea să scrie pe dispozitiv așa cum scrie pe hârtie, să creeze notițe sau să deseneze pe o tablă.

Pachetul de update crește securitatea aplicațiilor Windows Defender și Windows Hello în aplicații și pe Internet.

Microsoft Edge aduce o eficientizare sporită a consumului de energie a laptopului sau tabletei, pentru a obține maximum din durata de viața a bateriei Pentru Edge se introduc extensii precum Pinterest Pin It Button, Amazon Assistant, AdBlock, Adblock Plus și LastPass – pentru a ajuta la personalizarea experienței de navigare (browsing) a utilizatorului.

Cortana va fi disponibilă și în timpul lock screen-ului astfel încât utilizatorul poate pune întrebări, asculta muzică din PC sau stabili o întâlnire fără a mai debloca dispozitivul. De asemenea, Cortana va fi disponibilă pe Xbox One ( în S.U.A. și Marea Britanie).
Noul Windows Store aduce în același loc aplicațiile Windows și Xbox, devenind o librărie completă de aplicații atât pentru serviciu, cât și pentru timpul liber.
Inovații de ultimă oră care permit profesorilor să instaleze simplu și rapid toate instrumentele necesare activităților uzuale oricărei școli moderne – cum ar fi noua aplicație de examene care permite crearea unui mediu securizat de testare academică bazat pe browser-ul de web.

Cu peste 150 de optimizări de funcționalitate aduse duratei de viață a bateriei, Windows 10 Anniversary Update aduce îmbunătățiri semnificative în funcționarea și anduranța PC-ului.

Odată cu noile specificații și inovații aduse de această actualizare aniversară, Microsoft anunță și lansarea unei serii săptămânale de videoclipuri numită „This Week on Windows” (TWOW), prin care vor fi prezentate ultimele noutăți, aplicații și sfaturi despre sistemul de operare Windows.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă