7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialIubești florile, dar uiți să le uzi? Gadget-urile Parrot te ajută. Află...

Iubești florile, dar uiți să le uzi? Gadget-urile Parrot te ajută. Află cum funcționează

Ai multe flori în casă? Nu-i așa că de multe ori uiți să le uzi sau pui mai multă apă decât este necesar ? La Las Vegas, la ultima ediție CES, compania franceză Parrot a găsit raspunsul: gadgeturile Parrot Pot și Parrot H2O, potrivit blogului de it blogs.wsj.com.

Cum funcționează?

Compania Parrot a creat două gadgeturi senzoriale care te vor să scapi de grija udatului plantelor pentru totdeauna. Dispozitivele sunt concepute pentru utilizarea de interior și au două modele: primul aparat este un vas complet automatizat, un ghiveci hi-tech dotat cu un mini sistem de irigare.

Parrot Pot

Parrot Pot arată ca o glastră albă, mată, de dimensiuni medii, ce dispune de senzori ultra-performanți care îți vor menține planta viguroasă, trimițând detalii la anumite intervale de timp prin intermediul unei aplicații disponibile atât pe Google Play cât și în Apple Store. Astfel, vei știi în timp real, condițiile solului și sănătatea lui, nivelul de umiditate din pământ, căldura necesară, variația luminii pe care planta ta o primește. Practic, dacă până acum aveai obiceiul să vorbești cu floarea ta preferată, cu ajutorul Parrot pot vei afla și ce vrea planta, sau, altfel spus, smartphone-ul tău va intermedia între tine și dorințele mușcatei, ficusului sau cactusului. 

Concret, dacă senzorii ultrasensibili din vasul în care se află planta ”consideră” că mușcata are nevoie de apă, Parrot Pot va uda automat solul, indiferent dacă tu ești acasă sau nu. Mai mult decât atât, gadgetul înregistrează toate informațiile, iar tu poți primi notificări periodice dacă vrei.

Și ca lucrurile să fie sigure până la capăt, aplicația vine pentru crescătorii amatori sau care s-au apucat recent să țină flori și plante în apartament un catalog complex cu detalii despre aproape 10.000 de specii de plante si flori, iar Parrot Pot va identifica soiul și va știi de câtă apă are nevoie pentru a se dezvolta sănătos.

Parrot H2O

Pentru cei care nu vor să schimbe ghiveciul plantei lor preferate sau care au nevoie de un ghiveci mai mare, pentru ca planta lor are mai multe rădăcini sau din varii motive, producătorul Parrot vine și în ajutorul acestora. Gadgetul Parrot H2O vine cu o pâlnie care permite montarea unui PET, cu scopul de a dubla cantitatea lichidului.

Avantajul lui Parrot H2O este că se poate folosi pe orice tip de plantă sau floare, dar are aceleași caracteristici hi-tech ca și vasul Parrot. Cele doua gadgeturi urmează să fie lansate în vară, potrivit companiei franțuzesti Parrot.

Practic, atât Parrot cât și Parrot H2o are un bluetooth 4.0 alimentat solar, un procesor de 32 Mhz, o memorie de 8kb Ram și 250 kb memorie flash de tip ssd2. In plus ambele gadget-uri sunt dotate cu tehnologia IPX 5 waterproof (rezistente la apă) și un micro-computer wiFI. 

Dar ceea ce e cu adevărat senzațional este algoritmul de calcul care funcționează autonom și care știe nevoile plantei tale mai bine ca tine.

Parrot e deja cunoscută în domeniul horticulturii pentru inventivitate odată cu lansarea recentă a gadget-ului Flower Power.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă