13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAplicaţia care calculează probabilitatea de prăbuşire a avionului în care te afli....

Aplicaţia care calculează probabilitatea de prăbuşire a avionului în care te afli. Ai curaj s-o foloseşti?

Am I going Down? aşa se numeşte aplicaţia de mobil care calculează probabilitatea de prăbuşire a avionului cu care călătoreşti. Aplicaţia se foloseşte de câteva date esenţiale ale zborului pe care urmează să-l faci: tipul avionului, compania aeriană, precum şi aeroportul de plecare şi cel de sosire.

Astfel, potrivit calculelor jurnaliştilor de la The Economist, dacă un un pasager pleacă pe aeroportul Heathrow din Londra cu destinaţia Milano, cu avion Airbus A319 al companiei British Airways, acel zbor prezintă o probabilitate de prăbusire de 1 la 4,8 milioane. În schimb, dacă pleaci tot de pe aeroportul Heathrow din Londra cu destinaţia J.F.K din New York, cu avion A330 al companiei Virgin Atlantic Airways, riscul de prăbuşire este de 1 la 5,4 milioaneDeşi metodologia de aplicare este contestabilă, intenţiile creatorului aplicaţiei, Nic Johns, sunt lăudabile. El spune că scopul lui a fost de a-i linişti pe pasagerii îngrijoraţi, arătându-le că probabilitatea de a nu ajunge la destinaţie este infimă. 

Jurnaliştii britanici se întreabă dacă faptul că un avion al companiei Malaysia Airlines a fost lovit de un proiectil lansat de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei va mări probabilitatea ca un astfel de eveniment să se producă din nou in viitor. Ei pun şi problema altor factori de risc, precum condiţiile meteorologice, informează stirieleprotv.ro

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă