21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialAplicaţia Google Gesture traduce limbajul semnelor în limbă vorbită

Aplicaţia Google Gesture traduce limbajul semnelor în limbă vorbită

O nouă aplicaţie, încă în dezvoltare ar putea ajuta oamenii să înţeleagă limbajul semnelor în timp real.

Studenţii de la Şcoala de Comunicaţii Berghs din Stockholm, Suedia, lucrează împreună cu Google la crearea unei aplicaţii care poate traduce limbajul semnelor în vorbire. Echipa a câştigat un premiu la Festivalul Internaţional de Creativitate de la Cannes pentru munca lor în proiect.

Aplicaţia, numită Google Gesture, funcţionează împreună cu o brăţară care se poartă pe antebraţ pentru a analiza mişcările muşchilor atunci când faci semne, un proces cunoscut sub numele de electromiografie. Aceste mişcări sunt apoi trimise aplicaţiei care le traduce în cuvinte audibile în timp ce acestea sunt semnalate.

"Majoritatea oamenilor nu înţelege limbajul semnelor ceea ce înseamnă că multe conversaţii interesante nu au loc niciodată" spune videoclipul realizat de echipă pentru descrierea aplicaţiei.

Scopul aplicaţiei este de a rezolva problema traducerii limbajului semnelor cât mai repede pentru a nu exista pauze în conversaţie în timp ce cel care face semne aşteaptă ca partea audio să pornească.

În trecut Google a mai dezvoltat programe care permit persoanelor care au probleme auditive să comunice cu ajutorul tehnologiei. De exemplu, Android oferă o opţiune pe aplicaţia Google Translate care transformă vorbirea în text.

Încă nu a fost anunţată o dată la care aplicaţia va fi lansată.

Cele mai citite

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...
Ultima oră
Pe aceeași temă