14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialApple lansează iOS 8

Apple lansează iOS 8

Gigantul american Apple a prezentat luni seara, noul sistem de operare iOS 8, care va fi curând implementat pe iPhone-uri și iPad-uri.

iOS 8 conține notificări active, prin care dă utilizatorului posibilitatea de a le răspunde fără a deschide aplicația care le emite, potrivit celor de la Mashable.

De asemenea, iOS 8 aduce imbunătățiri la ecranul de aplicații multi-tasking. În afară de faptul că va arăta toate aplicațiile care rulează în momentul respectiv, ecranul va afișa și o bandă care conține contactele favorite, alături de pozele acestora.

Și emailul a fost îmbunătățit la iOS 8, ca noutate, utilizatorii vor putea să tragă un draft în backround, pentru a face alte activităti legate de mail.

Apple copiază Androidul la tastatură prin anticiparea cuvintelor dintr-un SMS.

O altă noutate este că utilizatorii pot răspunde audio sau video la un mesaj scris doar ducând telefonul la ureche, totul ținând de senzorii iPhone-ului.

O noutate inedită a sistemului de operare este aplicația Health, care este ține de un serviciu numit HealthKit, care permite dezvoltătorilor de aplicații din acest domeniu să-si integreze aplicațiile cu iPhone-ul.

O noutate mult așteptată este Family Sharing, care leagă ID-urile Apple între membrii familiei. Astfel, până la șase persoane pot avea acces la conținutul de iTunes cumpărat de unul dintre ei.

În cazul în care unul dintre ei incearcă să cumpere o aplicație, cel al cărui card de credit a fost înregistrat este anunțat de acest lucru.

Si  aplicația Siri a trecut prin mai multe îmbunătățiri – identificarea pieselor cu Shazam și adăugarea de 22 de limbi noi pentru dictare.

De acum, pozele care iți umplu telefonul vor urca în format original în cloud și vor rămâne pe telefon doar versiunile compresate, adică suficiente pentru ecranul telefonului sau Facebook. iCloud Drive se va numi serviciul prin care poți stoca fișiere și va arăta ca un drive pe Mac. 20GB vor costa $0.99/lună și 200GB – $3.99. Important e că o să il poți accesa și de pe Windows sau de pe web și o săpoți trimiti fișiere de până la 5Gb.

Prin iMessage – o sa poți trimite poze, video, localizarea ta și înregistrări de voce exact ca peWhatsapp, Telegram sau Hangouts. Ca pe Wickr ori Snapchat, mesajele se vor putea și auto-distruge.

Prin AirDrop o sa poți trimite în sfârșit fișiere wireless de pe iPhone pe Mac.

O altă noutate este aplicația Homekit, prin care device-urile Apple se vor conecta la toate gadgeturile smart din casa ta.

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă