9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAproape jumătate dintre cetățenii statelor în curs de dezvoltare fac plăți electronice...

Aproape jumătate dintre cetățenii statelor în curs de dezvoltare fac plăți electronice cu telefonul mobil

Aproape jumătate (47%) dintre consumatorii de pe pieţele în curs de dezvoltare au folosit telefonul mobil pentru a efectua plăţi electronice, arată rezultatele primei ediţii a raportului Deloitte Global Mobile Consumer Trends 2016, dat publicităţii marţi. informează Agerpres.

Pe de altă parte, aproape toţi utilizatorii de telefoane inteligente îşi verifică terminalele în maximum trei ore de la trezire.

Conform raportului, 78% dintre utilizatori deţin un telefon inteligent, aproape 10% accesorii wearable şi mai bine de jumătate sunt posesori de tablete. Rezultatele studiului Deloitte arată că un sfert dintre consumatorii de pe pieţele dezvoltate au în plan să cumpere un gadget wearable în următoarele 12 luni. Totodată, la nivel de ţară, Singapore are cel mai mare număr de consumatori conectaţi, în top aflându-se şi Polonia, urmată de SUA, Australia şi Italia. 

În ceea ce priveşte plăţile mobile, documentul relevă faptul că 20% dintre consumatori au raportat asemenea modalităţi de plată. În acelaşi timp, pe pieţele în curs de dezvoltare, aproape jumătate dintre consumatori (47%) au folosit telefonul mobil pentru a efectua plăţi electronice, iar 65% s-au arătat interesaţi de a folosi această tehnologie. 

'China, o piaţă dominată de plăţile în numerar, s-a evidenţiat anul trecut ca una dintre ţările care au adoptat plăţile mobile la cumpărăturile în magazine, raportând o creştere de 66% pe acest segment, în ultimul an. Cu toate acestea, 40% dintre consumatori nu doresc să efectueze plăţi mobile, din motive de securitate', potrivit studiului citat. 

La capitolul timpului petrecut pe mobil, aproape toţi utilizatorii au declarat că îşi verifică telefoanele în maximum trei ore de la trezire. Pe pieţele emergente, 93% dintre utilizatori îşi verifică telefonul la o oră sau chiar mai puţin de la trezire, în timp ce 14% fac acest lucru de cel puţin 100 de ori pe zi. 

Primul lucru pe care îl fac utilizatorii dimineaţa este să verifice, cu prioritate, mesajele text şi cele instant (IM). În acest context, cu toate că serviciile de voce rămân cel mai utilizat serviciu pentru dispozitive mobile pe pieţele dezvoltate, cu o rată de 76%, acestea sunt urmate îndeaproape de mesageria text (74%). 

Referitor la viteza de internet, rezultatele cercetării Deloitte arată că pe pieţele dezvoltate viteza 4G este, în mod constant, mai mare decât viteza Wi-Fi. În America de Nord, metoda preferată de conectare la internet rămâne Wi-Fi, în timp ce Europa şi Asia-Pacific preferă conexiuni mobile ca 4G. 

Pentru realizarea raportului Global Mobile Consumer Trends, Deloitte a colectat informaţii privind comportamentul consumatorilor, opinii şi tendinţe pentru o gamă largă de produse şi servicii mobile şi wireless în regiuni şi ţări distincte. Rezultatele studiului oferă o perspectivă amplă a pieţei mobile, cu analize şi comparaţii între ţări ce acoperă şase continente, 31 de ţări şi 49.500 de respondenţi. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă