21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAtac cibernetic al armatei chineze asupra industriei spațiale

Atac cibernetic al armatei chineze asupra industriei spațiale

Hackerii armatei chineze au lansat o campanie de piratare informatică pentru a intercepta comunicaţiile prin satelit occidentale şi a afla secretele industriei lor spaţiale, a anunţat marţi o companie americană de securitate informatică, informează Mediafax.

Această piratare s-a dezvoltat după inculparea de către Statele Unite în mai a cinci militari chinezi pentru "piratare informatică" şi "spionaj economic", a precizat Crowdstrike.

Această unitate cu sediul în Shanghai (estul Chinei) este un "grup de inamici hotărâţi" care operează cel puţin din 2007, trimiţând email-uri vizând serviciul de mesagerie al Microsoft Outlook, programul Adobe Reader şi alte programe, a precizat Crowdstrike.

Strategia sa constă în a trimite mesaje pornind de la o adresă aparent inofensivă, mike.johnson_mj@yahoo.comde exemplu, cu invitaţii false, în speranţa că utilizatorii deschid din neatenţie, ceea ce le permite hackerilor să acceadă la conţinutul calculatorului.

Un ataşament trimis la centrul spaţial din Toulouse, în Franţa (sud-vest) făcea publicitate la un curs de yoga ce promova o "metodă universală pentru a te cunoaşte mai bine (…) şi pentru a cunoaşte Universul şi zeii, aşa cum recomanda Socrate!".

Militarii chinezi au ca scop "să obţină secrete economice sau brevete legate de tehnologiile din sectorul apărării" în scopul "supravegherii spaţiului, detectării şi interceptării comunicaţiilor prin satelit".

Crowdstrike a reuşit, prin aceste false adrese de email, să ajungă până la blogul unui bărbat în vârstă de 35 de ani, numit Chen Ping, care afirmă că lucrează pentru "armată/poliţie" şi care publică pe blogul său fotografii aparent ale lui, participând la exerciţii militare sau îmbrăcat în uniformă.

Compania a legat activităţile sale de unitatea chineză 61486, localizată într-un imobil din nord-estul oraşului Shanghai.

Acest grup de adaugă unităţii 61398, acuzată de compania de securitate informatică Mandiant că a folosit mii de salariaţi pentru a fura secrete ale ţărilor străine.

Cele mai citite

Președintele Iohannis la Casa Albă, într-un moment special al relațiilor bilaterale. România cumpără din SUA avioane F-35, cele mai puternice din lume

Președintele Klaus Iohannis a fost primit de președintele Joe Biden la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în care România...

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă. Potrivit instituţiei,...

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe modelul occidental, consideră rectorul SNSPA

România trebuie "să investească încredere într-o nouă generație de lideri politici, educați și formați pe modelul occidental", consideră profesorul Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă