7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialAutoCharge, un sistem de încărcare wireless cu ajutorul luminii. Află cine este...

AutoCharge, un sistem de încărcare wireless cu ajutorul luminii. Află cine este dezvoltatorul

Mai mulți cercetători din cadrul Microsoft Research din China lucrează la un sistem de încărcare luminos, bazat de tehnologia wiFI și LED-uri speciale, potrivit computerworld.com.

Yunxin Liu, Zhen Qin şi Chunshui Zhao sunt câțiva dintre inginerii din cadrul laboratoarelor de cercetare din Beijing care și-au imaginat un sistem de încărcare pentru interior care va permite alimentarea unui telefon în orice condiţii şi ar putea deveni o alternativă la actualele sisteme de încărcare wireless electromagnetice.

Amplasată pe tavan sau deasupra plafonului, staţia de încărcare va scana mediul ambiant și obiectele din spațiul locativ și cu ajutorul unei camere foto speciale dotată cu senzori intuitivi aceasta va detecta formele rectangulare ale carcaselor telefoanelor mobile și le ve alimenta cu energie.

Odată ce smartphone-ul este localizat, staţia de încărcare va trece în modul de lucru şi va direcţiona o rază luminoasă de tipul laser către carcasa telefonului şi către celulele fotovoltaice amplasate pe acesta.

Sistemul AutoCharge ar putea deveni o alternativă viabilă deoarece frecvenţele ridicate ale luminii permit crearea unui fascicul util de tipul laser şi va fi mai simplu de utilizat deoarece nu va necesita amplasarea telefoanelor pe o suprafaţă dedicată cum se întâmplă în prezent.

Pentru a evita supraîncărcarea, smartphone-urile vor avea o aplicație de software simplă care va indica starea bateriei prin intermediul unui LED.

AutoCharge este și o metodă mai sănătoasă de alimentare, pentru că se elimină radiaţiile electromagnetice ale încărcătoarelor electrice cu inducţie sau rezonanţă.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă