13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBrowserul Chrome schimbă politica de logare a utilizatorilor

Browserul Chrome schimbă politica de logare a utilizatorilor

La doar câteva zile după lansarea versiunii cu numărul 37a browser-ului Chome, Google lucrează deja la o noua variantă beta a browserului care va introduce o funcţie care va fi foarte apreciată de cei care folosesc un computer la care au acces mai multe persoane, informează compania Google într-un comunicat de presă.

Specialiştii de la Google susţin că în prezent profilele de utilizatori nu pot fi considerate o metodă de securizare a datelor deoarece trecerea la un utilizator la altul nu este însoţită şi de obligativitatea reintroducerea parolei. Cu alte cuvinte, spun cei de la Google, oricine foloseşte un cont de "guest" poate să se folosească un alt cont deja salvat.

Schimbarea politicii de switch user are rolul de a îmbunătăţi confidenţialitatea datelor şi de a proteja datele salvate într-un computer la care au acces mai multi utilizatori.

Schimbarea utilizatorilor se face din partea de sus a ferestrei. În noul meniu se poate vedea  care este contul activ, precum şi opţiunea care permite schimbarea utilizatorului sau de a crea o fereastră nouă în mod incognito. Asta înseamnă că orice altă persoană care vrea să folosească un computer, şi care are deja cont creat, va avea acces la parole salvate şi la propriile setări, teme şi bookmark-uri.

Şi asta nu e tot. Noul browser Chome oferă suport şi pentru sistemul de operare de la Apple. Asta înseamnă, pentru utilizatorii de Apple, o experienţă de browsing mai rapidă dacă folosesc soft-ul de la Google.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă