12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCardurile cu CIP, considerate cele mai sigure, pot fi FALSIFICATE

Cardurile cu CIP, considerate cele mai sigure, pot fi FALSIFICATE

Cercetători în securitate cibernetică au descoperit că, în pofida tehnologiei cu cip, cardurile bancare pot fi falsificate de hoți, anulând funcțiile de securitate ale microcipului cardului, scrie UPI citată de Agerpres.

Cercetători de la NCR Corporation, companie americană specializată în tehnologia de procesare a cardurilor de credit, au descoperit că sistemul EMV bazat de cip, care a fost realizat tocmai pentru a face dificilă falsificarea cardurilor de credit, poate fi periclitat de hoții de carduri dacă aceștia rescriu codul din banda magnetică a cardului. Codul respectiv are rolul de a spune dispozitivelor electronice de efectuare a plăților să folosească microcipul de pe card, însă odată rescris codul, cardul apare ca și cum nu ar avea deloc microcip, eliminându-se funcțiile de securitate ale acestuia.

”Există o percepție greșită destul de des întâlnită și anume că sistemul EMV rezolvă orice situație. Însă nu este așa”, a spus Patrick Watson de la NCR Corporation pentru CNNMoney.

Băncile au obligat mulți retaileri să treacă la folosirea microcipului ca element de securitate. Federația națională a retailerilor din SUA a criticat această actualizare, care a însemnat costuri de circa 25 de miliarde de dolari. Mulți retaileri încă lucrează la actualizarea dispozitivelor electronice de efectuare a plăților pentru dotarea acestora cu cele mai recente funcții de securitate, precum criptarea tranzacțiilor, astfel că multe carduri de credit sunt încă în pericol, relatează UPI.

Cercetătorii de NCR Corporation au prezentat miercuri în Las Vegas rezultatele cercetării lor cu prilejul conferinței pe securitate cibernetică ”Black Hat 2016”, ediția de pe teritoriul SUA, care se desfășoară în perioada 30 iulie — 4 august.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă