20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCâți români nu au folosit niciodată internetul

Câți români nu au folosit niciodată internetul

Aproape 40% din populaţia României nu s-a conectat niciodată până acum la internet, cel mai ridicat procentaj din Uniunea Europeană, unde media de neutilizare a scăzut de la 43% în 2006 la 18% în acest an, potrivit datelor Eurostat, citate de Mediafax.

Danemarca înregistrează cea mai mică rată de neutilizare a internetului, de numai 3%, urmată de Luxemburg (4%), Olanda (5%) şi Finlanda, Suedia şi Marea Britanie (fiecare cu o rată de neutilizare de 6%), se arată într-un comunicat de marţi al biroului de statistică al UE.

La polul opus, 39% dintre români nu au folosit niodată internetul, faţă de o rată de neutilizare de 37% în Bulgaria sau 33% în Grecia.

În 2006, rata de neutilizare a internetului în România era de circa 74%, potrivit Eurostat, care atenţionează că cifra ar putea fi inexactă, din cauza unei întreruperi în seria de date care a stat la baza studiului.

La nivelul UE, 65% dintre cetăţenii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani au folosit internetul zilnic în 2014, faţă de 31% în 2006.

Gradul de utilizare zilnică a variat anul acesta de la 32% în România, cea mai scăzută medie din UE, la 85%, respectiv 87% în Luxemburg şi Danemarca.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă