15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCe suprize îi așteaptă pe iubitorii de smartphone-uri Samsung

Ce suprize îi așteaptă pe iubitorii de smartphone-uri Samsung

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, vrea să joace un rol major şi în casele oamenilor, cu ajutorul dispozitivelor intelingente conectate prin “Internetul lucrurilor”, informează Mediafax.

Producătorul coreean de electronice vrea să profite de interesul atras de Internetul lucrurilor prin intermediul unui număr de produse smart pe care le lansează la salonul de electronice de consum IFA de la Berlin.

Lansările au loc după ce Samsung a cumpărat anul trecut compania SmartThings, care fabrică un sistem care conectează la Internet versiunile smart ale dispozitivelor electronice de consum.

“Pentru Samsung este un spaţiu natural, pentru că au un portofoliu vast de produse, de la televizioare la aparatură electrocasnică, este natural să vedem cum să conectăm aceste produse”, a declarat Andy Griffiths, preşedinte al Samsung în Marea Britanie.

SmartThings a prezentat la Berlin un sistem îmbunătăţit de senzori, incusiv unul care detectează umezeala, mişcarea şi chiar dacă uşile sunt deschise sau închise. Ideea este ca utilizatorii să cumpere sistemul şi să instaleze senzorii în casă. Aceştia vor primi ulterior notificări pe telefon dacă cineva intră în casă, de exemplu, sau dacă există un exces de umiditate, care ar putea semnala o inundaţie.

Senzorii îmbunătăţiţi sunt disponibili pentru prima oară în Statele Unite şi Marea Britanie, urmând ca aceştia să fie livraţi în Asia şi Europa în 2016, Samsung dorind să se implice rapid pe segmentul Internetului lucrurilor.

Sectorul se dezvoltă rapid, compania de analiză Gartner anticipând o creştere a pieţei de la 4,9 miliarde de dolari în 2015 la 25 de miliarde de dolari până în 2020.

Samsung fabrică deja electrocasnice inteligente şi televizoare, iar analiştii consideră că strategia de dezvoltare a diviziei pentru Internetul lucrurilor este justificată.

Compania coreeană nu este singura care se dezvoltă în acest domeniu, producătorii americani încercând la rândul lor să profite de această tendinţă în creştere.

Google a cumpărat anul trecut producătorul de termostate inteligente Nest, pentru 3,2 miliarde de dolari, iar în acest an a anunţat un produs numit Brillo, un sistem de operare pentru Internetul lucrurilor, destinat dispozitivelor conectate.

Amazon a lansat anul trecut un sistem numit Echo, care controlează dispozitivele din locuinţe, la comanda utilizatorilor.

SmartThings are un avantaj, acela că, spre deosebire de produsele concurente, este o platformă deschisă, pentru care dezvoltatorii pot proiecta aplicaţii. Fiecare aplicaţie este o funcţie, astfel că o persoană poate descărca o aplicaţie care stinge lumina de îndată ce iese dintr-o cameră, de exemplu.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă