11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialClujenii dezvoltă o aplicație pe telefon care ar putea înlocui cardul bancar

Clujenii dezvoltă o aplicație pe telefon care ar putea înlocui cardul bancar

Younify va permite managementul și plata facturilor, dar și cumpărăturile pe platformele de e-commerce și în magazinele partenere.

O echipă de informaticieni din Cluj lucrează la o aplicaţie de telefon mobil care ar putea prelua o mare parte a tranzacţiilor derulate de pe cardurile bancare. Unii dintre specialiștii pieței IT afirmă chiar că, pe viitor, astfel de aplicații vor înlocui cu totul cardurile emise de bănci, pentru că telefoanele mobile vor fi conectate direct cu conturile bancare ale posesorilor. Cu ajutorul acestei aplicaţii, utilizatorii vor putea face cumpărături on-line și vor putea plăti direct din cont şi cumpărăturile făcute în magazinele care îşi vor instala sistemul. Prima dată, aplicaţia va fi disponibilă în Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. De asemenea, vor fi vizate şi alte pieţe emergente, precum Africa de Sud.

Aplicaţia Younify, dezvoltată de informaticienii români, ar putea revoluţiona sistemul de plată on-line prin regândirea modului în care interacționează proprietarul banilor din cont și serverele băncii, care, în mod curent, în prezent sunt accesate prin terminale de tipul bancomatelor sau device-urilor destinate plăților și comerțului on-line, precum token-urile. Cel care mizează puternic pe aplicațiile on-line este Bogdan Herea, președinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj și fondator al grupului Pitech+Plus.

Omul de afaceri a investit o parte din banii pe care i-a câștigat în industria IT în proiecte educaționale, precum Academy+Plus, dezvoltată în parteneriat cu Școala 42 din Paris, pentru a-i pregăti pe cei dornici să se recalifice în domeniul IT. Younify este unul dintre start-up-urile capabile să aibă un impact major asupra modului în care sunt derulate tranzacțiile bancare on-line, este de părere Bogdan Herea. ”Younify este un sistem care dematerializează facturile de pe hârtie în mediul electronic. De asemenea, el este şi un sistem de management al facturilor şi va permite şi plata acestora”, a precizat acesta. Practic, aplicația va permite recepționarea facturilor direct pe telefonul mobil, le sortează în ordinea priorităților și permite derularea unor tranzacții prin care sumele necesare sunt transferate din contul utilizatorului în cel al emitentului facturii.

Aplicaţia oferă un grad ridicat de siguranţă pentru utilizatori, deoarece tranzacţiile sunt protejate de un sistem de parole. ”În etapa a doua a dezvoltării sale, aplicaţia va permite utilizarea ei pe platformele de e-commerce şi la comercianţii înrolaţi în sistem. Practic, va fi lansat un ordin de plată din contul utilizatorului în cel al comerciantului şi va exista şi o avertizare”, a explicat Bogdan Herea. Cu ajutorul acestei avertizări care va fi transmisă utilizatorului Younify, acesta va putea să blocheze tentativele de fraudă, dacă va fi cazul.

Reprezentanţii băncilor au explicat că astfel de aplicaţii pot contribui la dezvoltarea economiei digitale. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă