10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialContul de Quora al şefului Google a fost spart de hackeri

Contul de Quora al şefului Google a fost spart de hackeri

Contul pe site-ul de socializare Quora al directorului general al Google, Sundar Pichai, a fost spart de hackeri duminică noaptea, devenind ultimul cont al unei personalităţi din domeniul IT ce este adăugat pe lista conturilor sparte de un grup de hackeri care visează la notorietate şi care se autointitulează “OurMine”, conform The Verge, preluat de Agerpres

În urmă cu mai puţin de o lună ei au reuşit să spargă şi conturile de Pinterest şi Twitter ale şefului Facebook, Mark Zuckerberg şi respectiv ale directorului general şi co-fondatorului Spotify, Daniel Ek. 
Breşa de securitate exploatată de hackeri a devenit evidentă atunci când au început să circule mesaje pe Twitter care făceau trimitere la postările făcute de hackeri de pe contul de Quora al lui Sundar Pichai. Spre deosebire de cazul lui Daniel Ek însă, hackerii nu au reuşit să spargă şi contul de Twitter al şefului de la Google, bazându-se în schimb pe funcţia de auto-tweet oferită de Quora pentru ai anunţa pe cei aproximativ 500.000 de fani ai lui Sundar Pichai de pe Twitter de exploatarea unei breşe de securitate în contul acestuia. 

Metodele folosite de hackerii din grupul “OurMine” sunt diferite de cele folosite de alţi piraţi informatici. În loc să distrugă sau să modifice pur şi simplu informaţiile postate pe conturile de social-media ale victimei, hackerii din cadrul “OurMine” susţin că nu fac altceva decât să “testeze securitatea” conturilor şi le propune victimelor să intre în contact pentru a le întări securitatea în mediile de social-media. Hackerii din acest grup susţin că-şi oferă serviciile oricui este gata să plătească în jur de 5.000 de dolari pentru o evaluare amănunţită a securităţii conturilor de social-media şi pentru identificarea breşelor de securitate şi a altor vulnerabilităţi. 

Aparent, grupul de hackeri ar fi format din trei specialişti IT care încearcă să dobândească suficientă notorietate pentru a-şi deschide propria firmă de securitate online. Dacă metoda lor de a sparge conturi celebre îi va aduce mai aproape de acest deziderat rămâne de văzut. 

Quora este o reţea de socializare în care utilizatorii pun diferite întrebări şi primesc răspunsuri de la alţi utilizatori care au expertiză în domeniile respective, în timp ce Pinterest este un site şi o aplicaţie de mobil care oferă servicii de foto-sharing.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă