21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCOREEA DE NORD: Phenianul dezminte atacurile informatice asupra smartphone-urilor sud-coreene

COREEA DE NORD: Phenianul dezminte atacurile informatice asupra smartphone-urilor sud-coreene

Autorităţile de la Phenian au negat, luni, prin intermediul presei oficiale, atacurile informatice asupra a zeci de mii de smartphone-uri din Coreea de Sud, în urma acuzaţiilor în acest sens lansate de serviciile de informaţii de la Seul, relatează AFP, prelaut de Mediafax.

Serviciile de informaţii din Coreea de Sud  au afirmat, săptămâna trecută, într-un raport prezentat în Parlament, că hackeri din Coreea de Nord au încercat să viruseze peste 20.000 de smartphone-uri cu ajutorul unor programe informatice distructive ascunse sub forma unor jocuri, în perioada mai-septembrie.

NIS a adăugat că pe i-a ajutat pe proprietarii site-urilor vizate şi Guvernul de la Seul să elimine aplicaţiile şi să stopeze noi atacuri informatice.

Cele două state au decis la începutul lunii octombrie reluarea dialogului la înalt nivel, iar Seulul a propus o întâlnire pentru săptămâna viitoare, însă autorităţile din Coreea de Nord au cerut autorităţilor sud-coreene să înceteze acţiunile vizând lansarea de manifeste.

Potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene, peste 75.000 de tentative de atacuri informatice asupra unor instituţii guvernamentale de la Seul, majoritatea provenind din Coreea de Nord, s-au înregistrat între ianuarie 2010 şi septembrie 2014.

 

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă