11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCum luptă Google cu Facebook: Noul Google+

Cum luptă Google cu Facebook: Noul Google+

Google a lansat marţi seară noul proiect Google+, încercarea sa de a depӑşi puterea Facebook-ului ca reţea de socializare. Google+ permite utilizatorilor sӑ facӑ schimb de poze, video-uri şi mai mult, se pare cӑ layerul Circles al lui Google face parte şi din acest nou proiect.

Au existat zvonuri încӑ din 2010 cӑ Google va lansa o reţea de socializare numitӑ Google Me. Dar Google + nu este exact o reţea de socializare, e o extensie a programului de cӑutӑri Google, care îţi permite sӑ interacţionezi. Este mai bun decât Google Buzz, prima încercare de interacţiune şi nu este un produs izolat, precum Google Wave.

Google + include categoriile : +Circles, +Spark, +Hangout, +Mobile (care e mai departe divizat în :+Location, +Huddle, şi+Instant uploads).

Iată ce poate face noul membru Google+:

+Circles:
Se foloseste de HTML5 şi permite utilizatorului sӑ foloseascӑ unealta „drag and drop” pentru a-şi organiza prietenii în diferite categorii cum ar fi „Familie”, „Colegi”, „Cei mai buni prieteni”. Spre deosebire de Facebook care se axeaza pe difuzarea informaţiilor cӑtre toţi prietenii, +Circles îţi ofera posibilitatea sӑ faci schimb de informaţii într-un grup bine-definit. Acesta îţi dӑ un control mai mare asupra audienţei şi conferӑ un impact pe termen lung informaţiei.

+Sparks:
Prin Sparks îţi poţi face publice interesele şi Google+ ( cu ajutorul motorului de cӑutare Google şi a butonului de recomandӑri Google+1) îţi oferӑ diverse informaţii relevante intereselor tale. Mai mult, aceste informaţii vor putea fi apoi fӑcute publice prietenilor tӑi.

+Hangouts:
Acest program este o combinaţie între mesaje instant şi video-conferinţe pe care le poţi accesa instant din Google+. Diferenţa între Hangouts a lui Google+ si Yahoo Messenger ţine mai mult de interfaţӑ pentru cӑ restul carcateristicilor sunt similare.

+Mobile:
Este probabil cea mai importantӑ parte a lui Google+ şi se împarte în trei:

1. +Location ( oferӑ GPS ),

2. +Instant Uploads ( poţi uploada poze instant cu ajutorul camerei foto de la telefon),

3. +Huddle ( poţi vorbi cu prieteni separat sau în grup).

Exista o aplicaţie Android pe care o puteţi descarca pentru a începe sӑ folosiţi Google+ iar Google a anunţat cӑ va scoate o aplicaţie şi pentru Apple în curând.

Insӑ, Google+ este incӑ pe bazӑ de invitaţie. Dacӑ nu aveţi invitaţie va trebui sӑ mai aşteptaţi pânӑ veţi putea folosi noua reţea de socializare.

 

Cele mai citite

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă