10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCum să scăpăm de cablurile de sub birou

Cum să scăpăm de cablurile de sub birou

Companiile din IT iși promovează produsele în campaniile de publicitate pe ideea că ele ne vor simplifica viața, dar de cele mai multe ori ele ne creează, de fapt, mai multe probleme.

Acest lucru se aplică mai mult în cazul PC-urilor care, și în ziua de astăzi, necesită o mulțime de cabluri utile legăturilor între partea de hardware și periferice, haosul creat de ele solicitand mult spațiu. Nu e o imagine prea plăcută și de multe ori este chiar o aventură să-ți croiești drum printre alte cabluri spre un port liber pentru a putea conecta un stick sau orice alt dispozitiv.

Există totuși destule variante de a face curățenie printre cabluri și a restabili ordinea pe un birou dezordonat.

Pentru a “îmblânzi” aceste cabluri există o serie de instrumente simple și ieftine , cum ar fi un aparat de etichetat, pentru a avea o evidenta asupra fiecarui cablu la ce se conectează. Știm că nu este o plăcere să aranjezi cablurile zi de zi și poate doriți să scăpați de ele definitiv, se poate, dar aveți nevoie de o investiție ce vă va ajuta pe termen lung și vă va scăpa de majoritatea cablurilor din spatele biroului.

În primul rând, tastatura și mouse-ul le puteți înlocui cu unele wireless sau care funcționează prin bluetooth. Următorul pas ar fi să vă schimbați imprimanta cu un model wireless, deși puțin mai scumpă, veți avea avantajul să conectați la ea mai multe dispozitive în același timp (laptopuri, tablete sau smartphone-uri).

Dacă aveți hard disk-uri externe a căror cabluri vă deranjează, nu vă faceți griji, au apărut și modele fără fir. Pe lângă asta au apărut routere Wi-Fi ce au un port USB, care poate fi folosit pentru a conecta un hard disk extern.

Vreți să mai scăpați și de alte cabluri? Alegeți un monitor wireless. Cei de la Intel au scos o versiune valabilă pentru laptopuri și PC-uri. Aveți nevoie doar de un adaptor, conectat la unitatea centrală, pentru afișajul wireless al monitorului dumneavoastră. Dacă faceți și acest pas, merită să schimbați și locul monitorului. Există diferite suporturi pentru a prinde monitorul de perete, și astfel, veți avea mai mult spațiu liber pe birou.

Si cei de la ASUS, in pas cu tehnologia avansată, au reusit sa creeze diferite unități centrale de PC-uri în miniatură la un preț de 175 de dolari. Nu sunt la fel de performante ca cele pe care le cunoaștem, dar pentru un utilizator mai putin pretentios sunt foarte bune și ocupă foarte puțin spațiu.

Iata ca din fericire există multe opțiuni privind organizarea cablurilor, mergând pana la eliminarea lor definitivă. Alegerea unui suport diferit pentru monitor sau o unitate centrală mult mai mică alaturi de sugestiile prezentate, pot elimina disconfortul creat de cablurile dispozitivelor folosite in viata de zi cu zi.

 

Cele mai citite

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă