20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDeclin istoric al profitului Samsung

Declin istoric al profitului Samsung

Profitul operaţional al celui mai mare producător de smartphone-uri din lume, Samsung Electronics, a înregistrat în trimestrul III din acest an cel mai mare declin din 2009 până acum: 60%. Scăderea a venit pe fondul concurenţei crescute a Apple şi a rivalilor din China.

Potrivit Mediafax, profitul operaţional a coborât la 3,8 miliarde de dolari (4.100 miliarde de woni), în perioada iulie-septembrie din acest an, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, acţiunile grupului sud-coreean au crescut cu 1,6% pe bursa din Seul, estimându-se că veniturile din ultimul semestru vor consemna un avans important, datorită lansării unor noi produse.

Samsung vrea să scoată pe piaţă o serie de echipamente noi, pentru a-şi menţine poziţia de lider al pieţei, după ce Apple a început să câştige noi clienţi graţie lansării unor smartphone-uri cu ecran mai mare, caracteristică ce a asigurat producătorului de Galaxy un număr semnificativ de utilizatori.

De asemenea, Samsung se confruntă cu scăderea livrărilor de echipamente pe două pieţe mari, China şi India, acolo unde producătorii locali, precum Lenovo şi Xiaomi (în China) au început să ofere smartphone-uri la preţuri mai mici decât grupul sud-coreean.

Totodată, diviziile de ecrane şi microprocesoare au înregistrat un declin al veniturilor, afectând, implicit, profitul grupului.

"Piaţa consideră că acesta este cel mai slab profit pe care Samsung îl putea aştepta de la afacerea de telefoane mobile, nu va scădea mai mult, din moment ce se aşteaptă lansarea unor noi produse în acest an. Samsung este cotată cu cele mai multe posibilităţi de a aduce noi telefoane pe piaţă, care să aibă caracteristici inovatoare", a declarat Claire Kim, analist al Daishin Securities din Seul, citează Mediafax.

Vânzările au fost sub aşteptări în cel de-al treilea trimestru, în valoare de 47.000 de miliarde de woni, prin comparaţie cu suma de 50.000 de miliarde de woni estimată de analişti. De asemenea, vânzările s-au situat sub nivelul de 52.000 de miliarde de woni consemnat în trimestrul al doilea.

Samsung nu a prezentat date despre profitul net sau informaţii financiare despre divizii, rezultatele auditate fiind aşteptate mai târziu pe parcursul acestei luni.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă