10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDomeniul "Ebola.com" s-a vândut cu peste 200.000 de dolari

Domeniul “Ebola.com” s-a vândut cu peste 200.000 de dolari

Domeniul "Ebola.com" s-a vândut, vineri, cu peste 200.000 de dolari, după ce a fost cumpărat în 2008 de către un antreprenor vizionar pe nume Jon Schultz.

Jon Schultz, proprietarul companiei Blue String Ventures, care investeşte în nume de domenii şi a deţinut în trecut site-ul Fukushima.com, a cumpărat, în 2008, domeniul Ebola.com cu 13.500 de dolari, scrie Mediafax.

În ultimele săptămâni el era dispus să îl vândă în schimbul a 150.000 de dolari, însă a obţinut mai mult.
Valoarea domeniului Ebola.com a crescut după extinderea epidemiei de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola, care afectat grav Africa de Vest.

Cumpărătorul acestui nume de domeniu este o societate cu sediul în Rusia, numită Weed Growth Fund, cunoscută anterior sub numele de Ovation Research.

Societatea îi va oferi vânzătorului 50.000 dolari în numerar şi 19.192 de acţiuni ale societăţii Cannabis Sativa, care valorează aproximativ 170.000 de dolari, mai arată sursa citată.

Această tranzacţie ilustrează un nou mod de a face bani pe seama temerilor privind Ebola, care a a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă