3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFacebook oferă suport persoanelor predispuse la sinucidere

Facebook oferă suport persoanelor predispuse la sinucidere

Facebook, alături de mai multe ONG-uri din Statele Unite ale Americii a decis să implementeze în cadrul aplicației un buton special pentru persoanele predispuse la acte de sinucidere, potrivit rețelei de socializare.

Chiar dacă, în prezent, update-ul este disponibil doar pe teritoriul american și în spatele lui se află un număr de telefon din State, update-ul va fi disponibil pentru toate țările care folosesc facebook, inclusiv România. 

În America, noua funcție funcționează precum completarea statusurilor de relație sau cele legat de job. Practic, aplicația intră în discuție cu tine sub pretextul unui prieten comun care a reclamat un comportament ciudat la persoana suspectată de dorințe suicidale. 

Concret, dacă cineva vede la o terță persoană postăir negativiste care fac trimiteri spre sinucidere, se va deschide o fereastră nouă unde vor putea lua legătura cu respectiva persoană într-un mod personal. 

​În plus, o echipă specializată a Facebook va analiza postaările respective. În spatele analizei vor fi specialiști și psihologi. Dacă există într-adevăr motive de îngrijorare, utilizatorul va fi întâmpinat de un mesaj din partea Facebook, care-l va redirectiona catre un centru specializat pentru prevenția sinuciderilor sau îi va prezenta o serie de sfaturi menite sa îl scoată din depresie.

Initiativa Facebook nu e nouă. Rețeaua de socializare are un serviciu asemănător încă din 2011, dar acesta era de fapt doar o pagina de prevenție pe care utliizatorii puteau urca o captură a postării respective.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă