13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFacebook și Google, obligate de UE să respecte protecţiei datelor personale

Facebook și Google, obligate de UE să respecte protecţiei datelor personale

Statele europene au stabilit vineri că firmele online care au sediile în afara Uniunii Europene trebuie să se conformeze reglementărilor comunitare la capitolul protecţiei datelor personale, primele vizate de implementarea măsurilor fiind companiile Google şi Facebook.

Acordul statelor UE privind obligarea unor companii precum Google şi Facebook să se conformeze reglementărilor europene este primul pas al unei reforme ample de înăsprire a măsurilor privind respectarea drepturilor la viaţă privată, notează agenţia Reuters, anunță Mediafax.

"Toate companiile care operează pe teritoriul european trebuie să aplice reglementările comunitare", a avertizat comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, după o reuniune desfăşurată în Luxemburg. Poziţia adoptată de reprezentanţii statelor europene este susţinută de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Comisia Europeană şi Germania au criticat în termeni duri modul în care autorităţile americane accesează date private, după dezvăluirile făcute de Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională.

Referindu-se la dezvăluirile companiei de telefonie Vodafone privind transmiterea datelor personale în unele ţări, Reding a declarat: "Toate aceste lucruri evidenţiază cât de important este să existe un sistem clar de protejare a datelor personale".

Vineri, Vodafone a dezvăluit existenţa unor conexiuni ale agenţiilor guvernamentale la reţelele companiei de telefonie, care permit interceptarea conversaţiilor în cel puţin şase ţări europene.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă