17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFacebook-ul, canal de comunicare și pentru instituțiile publice

Facebook-ul, canal de comunicare și pentru instituțiile publice

Reţelele de socializare sunt o soluţie ideală pentru transmiterea informaţiei în teritoriu. La Prefectura Tulcea a avut loc lansarea proiectului „Transparență  și calitate în administrația publică prin social media“, aplicat de Asociația Asistență și programe pentru dezvoltare durabilă – Agenda 21, principalul partener fiind Agenția Națională a Funcționarilor Publici. 

”Proiectul propune creșterea rolului societății civile în promovarea principiilor bunei guvernări și ale participării cetățenilor la procesul de elaborare a politicilor la nivel local și promovarea dreptului fundamental al cetățenilor de a participa la problemele publice, prin instituirea unor canale eficiente de comunicare și consultare între cetățeni și instituțiile sau autoritățile publice implicate în proiect, din Cluj, Tulcea, Mehedinți, Suceava și din municipiul București”, se spune în comunicatul Prefecturii Tulcea.

În proiect sunt implicate Prefectura, CJ și Primăria Municipiului Tulcea, Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar la nivel naţional zece ONG-uri, 3.500 de cetățeni, 30 de voluntari, 20 de instituții sau autorități publice, 40 de funcționari publici. Obiectivul proiectului vizează extinderea în  administrația publică a rețelelor social media ca instrumente menite să asigure transparența instituțiilor publice, creșterea gradului de informare și implicare a cetățenilor la procesele decizionale,  calitatea sporită a serviciilor.

Potrivit prefectului Lucian Simion, pagina de Facebook a instituţiei şi-a dovedit utilitatea în special în situaţii de urgenţă, pe timpul codului portocaliu şi roşu de zăpadă şi viscol, precum şi în lunile mai-iunie, când a existat pericolul inundaţiilor. Și administratorul public al CJ Tulcea, Liliana Marinescu, s-a referit la efectul pe care reţelele de socializare îl pot avea asupra unei comunicări eficiente: „Reţelele de socializare sunt, la momentul de faţă, o soluţie ideală pentru transmiterea informaţiei în teritoriu, în localităţi greu accesibile. În acest sens, nu pot decât să fiu încântată că judeţul nostru a fost ales pentru implementarea proiectului“. Proiectul se desfășoară în perioada 1 mai 2014-30 aprilie 2015 și are o valoare totală de 82.684,50 euro, din care co-finanțarea prin granturile SEE se cifrează la suma de 70.648,50 euro.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă