11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum a marcat Google 101 ani de la naşterea actriţei şi...

FOTO: Cum a marcat Google 101 ani de la naşterea actriţei şi inventatoarei Hedy Lamarr

Google şi-a modificat logoul, luni, pentru a marca împlinirea a 101 ani de la naşterea actriţei şi inventatoarei americane de origine austriacă Hedy Lamarr. Astfel, logo-ul interactiv spune povestea vieţii şi carierei lui Hedy Lamarr, sub forma unor slide-uri animate, care se succed pe fondul unei coloane sonore ce a fost compusă de Adam Ever-Hadani, potrivit Mediafax. 

Logoul Google are formatul unei pelicule, care captează spiritul epocii anilor 1940 prin intermediul unor ilustraţii şi afişe de film.

Considerată pentru o vreme “cea mai frumoasă femeie din lume”, Hedy Lamarr, graţie farmecului şi prezenţei sale magnetice pe marele ecran, a fost în anii ei de glorie una dintre cele mai populare actriţe de la Hollywood.

Născută Hedwig Eva Maria Kiesler, pe 9 noiembrie 1914, la Viena, a primit primul ei rol principal la vârsta de 17 ani, într-un film german intitulat “Geld Auf Der Strasse”.

După o scurtă carieră în cinematografia germană, care a inclus şi o scenă controversată, în care a simulat un orgasm, în filmul “Ecstasy” (1933), tânăra actriţă şi-a părăsit primul soţ, un colaborator la guvernelor fasciste din Germania şi Italia, mutându-se în secret la Paris. Acolo, l-a cunoscut pe Louis B. Mayer, directorul studiourilor MGM, care i-a recomandat să îşi schimbe numele şi i-a oferit un contract la Hollywood,
unde a devenit o veritabilă vedetă de cinema, cu roluri importante din anii 1930 până în anii 1950.

Hedy Lamarr a jucat în numeroase filme extrem de populare, precum “Algiers” (1938), cu Charles Boyer, “I Take This Woman” (1940), cu Spencer Tracy, “Comrade X” (1940), cu Clark Gable, “Come Live With Me” (1941), cu James Stewart, “H.M. Pulham, Esq.” (1941), cu Robert Young, şi “Samson and Delilah” (1949), cu Victor Mature.

Cu toate acestea, Hedy Lamarr nu era doar o “femme fatale”. Pe lângă succesul din cinematografie, a patentat o metodă tehnologică – denumită “Secret Communication System” (sistem de comunicare secretă) -, în 1942, care a devenit ulterior de o importanţă crucială atât pentru siguranţa comunicaţiilor militare, cât şi pentru tehnologia telefoniei mobile.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă