18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Google își cere scuze, după o GAFĂ rasistă

FOTO: Google își cere scuze, după o GAFĂ rasistă

Google a fost nevoit să își ceară scuze, după ce o aplicație foto a companiei a etichetat un cuplu de afro-americani drept ”gorile”. Compania americană s-a declarat ”șocată” de eroarea aplicației, potrivit BBC News. 

Aplicația care a pus Google în această ipostază jenantă etichetează automat fotografiile încărcate, după cum îi dictează inteligența artificială a software-ului său. 

Citește și: Premierul indian a apărut în “Top 10 infractori”. Ce explicații oferă Google

Gafa a fost sesizată de către un it-ist din New York care apărea în fotografiile menționate. După semnalarea acestui lucru, Google a fost intens criticat pe rețelele de socializare pentru etichetările sale cu conotații rasiste. 

”În mod cert acest lucru nu este ok. Această întâmplare era pe lista mea de lucruri care nu voiam să se întâmple niciodată”, a subliniat directorul executiv al Google, Yonatan Zunger, care a precizat că deja au fost demarate procedurile pentru a se evita astfel de incidente pe viitor. 

Nu este prima dată când aplicația Google face confuzii în privința speciilor. Site-ul de știri iTech Post a scris că în luna mai a acestui an dacă era încărcată o poză cu un câine apărea sub eticheta de cal. 

Citește și: Google cenzurează fotografiile nud neautorizate

Partea bună este că utilizatorii pot să șteargă fotografiile care nu au fost etichetate coresponzător. 

Suntem șocați și ne pare sincer rău pentru ce s-a întâmplat. Am ănceput procedurile pentru ca un astfel de incident să nu mai aibă loc. În mod evident mai este de lucru în domeniul etichetării automate a imaginilor și ne străduim să descoperim cum pot fi evitate astfel de greșeli”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru BBC. 

 

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă