12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Un virus nou pe Facebook te trimite spre clipuri video false...

FOTO: Un virus nou pe Facebook te trimite spre clipuri video false și îți infectează calculatorul. Vezi cum arată

Recent, a fost descoperit un nou virus pe rețeaua de socializare Facebook. Acesta a fost creat de un cybercriminal numit schwarzback, cu adresa IP din Turcia. Autoritățile sunt în alertă după ce virusul acestuia a reușit să infecteze în Turcia și in alte țări din Sud-Est-ul Europei sute de mii de calculatoare. Numai în Turcia, la lansarea lui pe net a infectat 10.000 de calculatoare în doar o oră, potrivit hotforsecurity.com.

Virusul, odată intrat în sistem, postează mesaje în numele victimei, în care etichetează random până la 20 de prieteni din listă. Odată infectat calculatorul sau laptopul, indiferent de sistemul de operare folosit, Windows 7 sau 8, pe wall-ul utilizatorului cu sistem virusat va fi afișat un preview al unui clip video sexy.

Prietenii care se află tăguiți în clip și dau click sunt direcționați către un site unde va rula un clip cu conținut erotic care sugerează că protagonistul ar fi prietenul care a trimis clipul video. Pentru continuarea vizionării însă, cei care au conturi de facebook trebuie să descarce un codec/plugin cu nume turcesc “unluVideoalari – Olay Görüntüler! Bu görüntüler ilk defa internette.” Nu instalați acel pluging pentru că sistemul va fi infectat!

Există și o altă variantă mult mai agresivă a virusului care  directioneaza pe o pagina cu titlul Facebook – Video Special și mesajul ‘Missing Player! Please add Video Resumer to watch this video’. Vi se va cere instalarea extensiei ‘Video Resumer’ pentru Google Chrome. Nu instalați!

Odata rulat acest malware de tip troian, acesta va crea fisierul C:Documents and SettingsUserApplication DataChromium.exe, care va rula odată cu Windows-ul, va anula registrii din antivirusul dumneavoastră și, în în plus se vor face conexiuni spre alte adrese de transfer de date și descărcarea unor alti viruși și mai agresivi, care vor clona datele de siguranță de acces de la conturile voastre de social media și nu numai.

Cele mai citite

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă