4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCare este jocul făcut de doi studenți români și descărcat de 30.000...

Care este jocul făcut de doi studenți români și descărcat de 30.000 de ori pe zi

Carlo Clim și Alex Vințescu sunt doi studenți de 23 de ani de la Facultatea de Inginerie și Limbi Străine. În  timpul liber însă sunt programatori și fac jocuri pentru platforma Android. Recent, aceștia au reușit să construiască de la 0 un joc de acțiune bazat pe personajele de tip minion din animația “Despicable Me”. 

Cum se face un joc pentru mobil ?

Pentru a construi un joc ai nevoie de un engine, sau motor grafic. Carlo și Alex au căutat săptămâni informații pe diferite forumuri de specialitate până au găsit ceea ce au avut nevoie. Astăzi jocul este destul de căutat de către utilizatori. Pentru a-l vizualiza înainte de a-l descărca, accesați galeria foto.

CITEȘTE ȘI: La ce te ajută aplicația Felicitaro

Noi am folosit un program simplu pe care l-am customizat și l-am editat. Primul lucru la care trebuie să te gândești când începi un joc este dimensiunea lui grafică, adică rezoluția și cum se va vedea pe diferite dispozitive mobile cu display cuprins între 4,5 și 6 inci și cu o densitate de pixeli cuprinsă între 334 ppi și 577 ppi. Apoi am schimbat grafica și am mai adăugat elemente cromatice și funcții motrice pentru personajele din joc”, ne-a explicat Carlo.

CITEȘTE ȘI: Un ploieștean vrea să revoluționeze soft-urile antivirus

De la o idee la un joc funcțional

Cei doi studenți au avut nevoie de câteva zile pentru a găsi un nume potrivit pentru ideea lor de joc.

“Ne-am gândit la Minion Surf pentru că se apropie vara și cu toții ne dorim să vină mai repede căldura și Soarele. Am strâns 25 de dolari ca să deschidem un cont de developer, am publicat jocul pe câteva site-uri de specialitate după care l-am urcat pe Google Play. Spre surprinderea noastră, în doar două zile am ajuns la aproape 30.000 de descărcări pe zi”, ne-a spus Alex Vințescu.

CITEȘTE ȘI: Cine este programatorul român din spatele plăcuțelor Intel Galileo

Munca care nu se vede

Cei doi studenți au avut momente când au lucrat și 10-12 ore în fața laptop-ului pentru a finaliza părți din grafica jocului, s-au făcut zeci de teste asupra codului și asupra design-ului grafic.

“Astăzi, Minion Surf este un joc gratuit, de tip arcade. Jocul are 3 nivele: CLASSIC, CRAZY, SPECIAL. Classic este asemănător cu jocul copilăriei de pe Nokia 3310, Space Impact. Atingi ecranul și încerci să te strecori printre obstacole. Crazy este o combinative între “Classic” și faptul că ecranul începe să se rotească aparent random, în toate direcțiile pentru a crește difictultatea. “Special” este cu totul diferit , deoarece întreaga acțiune are loc în spațiu . Este o aventură cu o mulțime de banane, cyborgi și nave spațiale. Practic, minionul surfer va deveni un cyborg ce va trebui sa înfrunte navele extraterestre.”, ne-a explicat Carlo.

CITEȘTE ȘI: Exhale, un gadget 3D construit de studenți

În prezent cei doi studenți au mai lansat un joc numit Minion Launcher.

“Să sperăm că va avea același succes ca primul. De abia l-am urcat în Google Play. Tema este foarte simplă. Caracterul se află în centrul ecranului și se învârte aparent haotic. Tu trebuie doar să atingi ecranul ca să îl “lansezi” și să încerci să nimerești spațiile lăsate libere.”, ne-a povestit Alex.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care Facebook, Google și Apple se bat pentru aplicația unui puști de 15 ani

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă