13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialGoogle, Facebook și Apple sunt pionii Americii

Google, Facebook și Apple sunt pionii Americii

Eternul război cibernetic dintre China și Statele Unite ale Americii continuă.

Mass-media de stat chineză a acuzat miercuri, faptul că Google, Facebook, Apple și alți giganți din IT, sunt o “amenințare” pentru populația chineză din online și niște “pioni” în America ce ar trebui “pedepsiți’.

Ziarul de stat în limba engleză China Daily, a lansat această acuzație într-un articol intitulat “Firmele de tehnologie străine constituie o ameninșare pe Internet”, care a declarat că acestor companii de tehnologie li se cere să-și “spioneze clienții” de către guvernul american.

Aceste acuzații vin imediat după ce China a decis să blocheze câteva servicii furnizate de Google, miercuri, la cea de a 25-a aniversare a protestelor din piața Tiananmen.

“Furnizorii de servicii de tehnologie străini, cum ar fi Google și Apple pot deveni amenințări cibernetice la adresa utilizatorilor chinezi”, scria în articol.

“Prioritatea este consolidarea sacțiunilor și a pedepselor pentru oricine ne fură informațiile noastre, chiar dacă sunt departe, îî vom pedepsi!”,se mai arăta în același articol.

Aceste insinuări vin după câteva săptămâni tensionate între China și America, din cauza securității civernetice și a libertății internetului. Cele două țări s-au acuzat reciproc de spionaj cibernetic în ultima vreme.

Edward Snowden a scos la iveală niște documente conform cărora, Agenția de Securitate Națională a Americii a spionat compania chineză  Huawei, fapt ce a determinat guvernul chinez să ceară o explicație clară a faptelor.

Pe 19 mai, Departamentul de Justiție al SUA, a contra-acuzat cinci membri ai armatei chineze, acuzându-i de spionaj cibernetic. În schimb, China a numit acuzațiile absurde.

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă