11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialGoogle a cumpărat Dropcam pentru 555 de milioane de dolari

Google a cumpărat Dropcam pentru 555 de milioane de dolari

Google a cumpărat compania de camere de supraveghere Dropcam pentru 555 de milioane de dolari și intenționează să o facă parte din brandul Nest pe care l-a cumpărat recent.

Dropcam face camere de supraveghere pentru locuințe personale care sunt ușor de instalat și pot fi accesate cu ușurință printr-un browser web sau printr-o aplicație. Compania care a strâns 50 de miloane de dolari în ultimii cinci ani pentru dezvoltarea în continuare a produsului său tocmai și-a scos investiția pentru mai bine de jumătate de miliard de dolari.

Cel mai cunoscut produs Dropcam este o cameră de supraveghere prin Wi-Fi care costă 149 de dolari sau 199 de dolari, în funcţie de calitatea video, care necesită foarte puţin efort pentru a funcţiona. O bagi în priză, o conectezi la Wi-Fi şi gata. Verficarea camerelor este gratuită, dar dacă vrei ca Dropcam să ţină o arhivă a filmărilor pe serverele lor te va costa între 10 şi 30 de dolari pe lună.

Într-o postare pe blog, Dropcam a spus că ea și Nest sunt "spirite înrudite" care vor să îmbunătăţească managerierea tehnologiei frustrante de acasă. Google, prin blogul Nest, a asigurat utilizatorii actuali că nimic nu se va schimba pe termen scurt, deşi în viitor aplicaţiile şi practicile de intimitate vor fuziona. Dropcam a conchis că "Produsele noastre şi tehnologiile noastre se potrivesc, iar prin unirea aceasta cu Nest vom putea să ne realizăm viziunea."

Fondatorul Nest, Matt Rogers deja încearcă să calmeze utilizatorii care îşi fac griji despre schimbările care ar putea interveni: "La fel ca şi în cazul clienţilor Nest, Dropcam va intrat sub politica de intimitate Nest, ceea ce înseamnă că acestea nu vor fi împărtăşite cu nimeni, nici măcar cu Google fără consimţământul clientului. Nest are un model de afacere plătit şi reclamele nu fac parte din strategia noastră. Cumpărând Dropcam vom aplica aceleaşi politici."

Cele mai citite

Remontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Real Madrid a învins-o dramatic, cu scorul de 2-1, pe Bayern Munchen și s-a calificat în finala Champions League, dar nemții acuză că rezultatul...

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...
Ultima oră
Pe aceeași temă