10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul Cioloș va încuraja industriile creative

Guvernul Cioloș va încuraja industriile creative

Una dintre intențiile Cabinetului Cioloș, menționată în Programul de guvernare, este încurajarea industriilor creative, informează Mediafax.

Programul de guvernare menționează "stimularea industriilor creative", promovarea creaţiei contemporane şi a diversităţii culturale, precum şi elaborarea unui cod al patrimoniului naţional.

Industriile creative sunt activități economice, protejate prin drepturi de autor, cum ar fi publicitatea, arhitectura, arta, meșteșugurile, designul, industria modei, televiziunea, filmul, muzica, artele scenei, editarea (publishing), cercetarea și dezvoltarea, industria software, precum și jocurile video.

Programul de guvernare al Cabinetului Cioloş a fost transmis, luni, Parlamentului României.

Programul mai prevede întărirea capacităţii instituţionale în elaborarea politicilor publice în domeniul culturii, precum şi de management al programelor în domeniul cultural. Urmează a fi elaborat un cod al patrimoniului naţional, care să asigure cadrul legal şi instituţional pentru evaluarea, protejarea şi păstrarea patrimoniului cultural naţional.

Filologul Vlad Alexandrescu, conferenţiar la catedra de limba şi literatura franceză a Universităţii Bucureşti, fost ambasador al României la Luxemburg, fiu al arheologului Petre Alexandrescu şi nepot al criticului Tudor Vianu, a fost propus în funcţia de ministru al Culturii în viitorul Guvern.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...
Ultima oră
Pe aceeași temă