11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialHackerii vor mai mulți viruși pentru iOS. Află care sunt ultimele aplicații...

Hackerii vor mai mulți viruși pentru iOS. Află care sunt ultimele aplicații mallware care-ți pun iPhone-ul in pericol

Creșterea recentă a numărului de utilizatori de smartphone-uri iPhone, de tablete iPad și de notebook-uri cu iOS a determinat cluburile de tip blackhat să acorde mai multă atenție sistemelor de operare OS X si iOS.

Potrivit unui studiu Kaspersky Lab, realizat in colaborare cu B2B International, se arată ca unul din patru utilizatori de desktop-uri Mac a fost vizat de un program malware in ultimul an. Mai mult, 21% dintre aceste atacuri cibernetice au cauzat pierderi financiare.

Wirelurker, un troian recent descoperit de site-ul securelist.com, este un exemplu de malware dezvoltat special pentru a ataca utilizatorii Apple. Înainte de a fi descoperit, cod-ul de tip malware a fost descarcat de peste 356.000 de ori dintr-un magazin de aplicatii alternativ, infectand sute de mii de computere. Wirelurker este unic datorită faptului că exploata vulnerabilități necunoscute și troianul putea infecta dispozitive care rulau iOS, un alt sistem de operare considerat sigur.

Potrivit companiei de software Kaspersky, 51% dintre utilizatorii de computere care rulau OS X au afirmat ca s-au confruntat cu amenintari cibernetice financiare in ultimul an, cu o creștere de peste 12% față de anul 2013.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă