14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialÎn 15 ani vom avea relaţii afective cu calculatoarele

În 15 ani vom avea relaţii afective cu calculatoarele

Inteligenţa artificială va ajunge la nivelul celei a oamenilor până în 2029, conferind computerelor caracterisitici umane, precum abilitatea de a spune şi înţelege glume, de a fi romantice şi sexy, a declarat directorul de inginerie al Google, Ray Kurzweil, potrivit Mediafax.

"Mă aştept ca în 15 ani computerele să ajungă la nivelul oamenilor, astfel încât să poţi avea o relaţie umană cu acestea. Când vorbesc de nivelul oamenilor, vorbesc de inteligenţă emoţională, de abilitatea de a spune o glumă, de a fi amuzant, de a fi romantic, de a iubi, de a fi sexy, care sunt vârful inteligenţei umane, nu de ceva minor", a spus Kurzweil, prezent la conferinţa Exponential Finance din New York.

Personalităţile sistemelor de operare ale computerelor vor fi adaptate în funcţie de utilizator, a spus Kurzweil, conform Mediafax.

Astfel, computerele vor oferi oamenilor posibilitatea de a-şi extinde capacitatea creierului prin acces la reţeaua cloud, a afirmat directorul de inginerie al Google. În viitor, oamenii se vor putea conecta direct la cloud ca să-şi îmbunătăţească nivelul de cunoaştere şi memoria.

Dispozitivele electronice devin tot mai mici, iar eventual vor ajunge chiar la scara unor celule, astfel că până în 2030 vor putea fi implantate în creierul oamenilor, a mai spus Kurzweil.

Cele mai citite

UNTOLD și Neversea, în top 100 cele mai mari festivaluri ale lumii

Mai sunt 86 de zile până la cea de-a 9-a ediție UNTOLD, iar fanii au ocazia să voteze festivalul preferat în Top 100 cele...

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care nu vor fi protejate de departamentele IT

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care care "nu vor fi vizibile departamentelor de IT", deci care nu vor fi...

S-a lansat primul model dedicat limbii române pentru inteligența artificială de tip ChatGPT

O echipă de cercetători români a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii române, ce poate fi folosit pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă